Icona de les Olimpíades

Rebollo emularà l’encesa del peveter de Barcelona-92 en la Cursa dels Nassos

  • L’arquer que va protagonitzar la inauguració dels Jocs Olímpics fa 30 anys donarà el tret de sortida a l’última carrera de l’any

Rebollo emularà l’encesa del peveter de Barcelona-92 en la Cursa dels Nassos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inoblidable arquer que va encendre el peveter de Barcelona-92, Antonio Rebollo, donarà el tret de sortida de la tradicional Cursa dels Nassos, l’última carrera que es disputa a la ciutat cada any, la tarda del 31 de desembre. Rebollo, artífex d’una de les estampes per al record dels Jocs Olímpics, protagonitzarà l’arrencada de la carrera per commemorar el 30 aniversari de Barcelona-92 abans que conclogui el 2022.

A més, Rebollo emularà la imatge icònica de la cerimònia d’inauguració de les Olimpíades de fa tres dècades. «Llançarà la fletxa que posarà en marxa la flama en cada una de les quatre sortides previstes de la Cursa dels Nassos», ha revelat el regidor d’Esports de Barcelona, David Escuder. El regidor ha explicat que l’arquer –triple medallista en els Jocs Paralímpics– se situarà «sobre l’arc led de sortida i demostrarà una vegada més la seva punteria il·luminant el peveter».

Barcelona posarà així fi als actes en què s’han rememorat els Jocs Olímpics de 1992. Rebollo, de 67 anys, s’ha confessat emocionat per haver sigut elegit per recordar de nou la fita que va fer vibrar la capital catalana. «Tot i que durant els últims trenta anys em truquen per a tota mena d’esdeveniments, em fa especial il·lusió formar part d’aquest esdeveniment. El dia 31 estaré a Barcelona per donar la sortida, i quan acabi agafaré l’AVE de tornada a Madrid per menjar el raïm a casa. Segur que ho passo molt bé», ha confessat l’esportista retirat, que treballa d’ebenista en l’actualitat.

Dues proves

Notícies relacionades

La Cursa dels Nassos constarà de dues proves. La modalitat de cinc quilòmetres arrencarà a les 19.00 hores al carrer Arquitecte Sert i la meta se situarà al carrer Selva de Mar. És la tercera vegada que aquesta distància es competirà en l’última carrera del 2022 a Barcelona.

La segona prova, de 10 quilòmetres, sortirà a les 17.15 hores, com mana la tradició. En aquest cas, uns 8.000 corredors ja s’han apuntat per sortir i ja queden poques places disponibles. L’organització ha posat a disposició 10.000 dorsals. Un 30% dels atletes inscrits són dones.