Abandonats des del 2015

Avança la demolició dels Cines Maremàgnum al Port Vell de Barcelona

Aquestes obres s’han accelerat pels preparatius de la Copa Amèrica de Vela 2024

Avança la demolició dels Cines Maremàgnum al Port Vell de Barcelona

Port de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’edifici que va allotjar els cines Cinesa Maremàgnum estan en ple procés de demolició. Segons ha informat aquest divendres el Port de Barcelona, està previst que els treballs de demolició finalitzin al febrer.

Les obres es van iniciar a l’octubre i, fins al moment, s’ha retirat el mobiliari existent a l’interior de l’edifici, s’ha reduït manualment de bona part de la coberta superior i s’han retirat els sortints. La setmana passada es va iniciar la demolició de l’edifici amb mitjans mecànics, que van començar per la façana del moll d’Espanya i continuaran fins al final de la demolició.

Aquestes obres són una de les actuacions previstes al planejament del Port de Barcelona i s’han accelerat amb els preparatius de la Copa Amèrica de Vela 2024, ja que una de les bases s’ha de situar en aquest espai. Tanmateix, l’actuació estava inclosa en la remodelació de la zona prevista anteriorment i l’espai serà públic una vegada acabada la competició.

Notícies relacionades

Els Cines Maremàgnum, situats just davant del centre comercial amb el mateix nom, van tancar les seves portes l’any 2015. L’empresa Cinesa no va voler renovar el contracte quan va acabar i va argumentar que l’edifici requeria una gran reforma i que no estaven disposats a assumir-ne el cost. Des d’aleshores, la instal·lació s’ha mantingut allà abandonada.

Aquests cines no són els únics del moll d’Espanya que estan pendents de demolició. L’altre és l’IMAX Port Vell, que va tancar un any abans que el Cinesa, el 2014. La propietat i el Port de Barcelona van estar anys mirant propostes per salvar les instal·lacions. Finalment, el 2020, el Port va informar que finalment enderrocarà l’edifici per després construir-hi el nou Liceu del Mar. La demolició d’aquest edifici estava prevista per a abans del 2023, però encara no s’ha portat a terme.