Urbanisme

Els projectes per al Port Vell que trobarà sobre la taula el nou president del Port

Moltes actuacions ja previstes com la construcció de la nova llotja de pescadors i la rambla de la Nova Bocana s’acceleren per estar a punt de cara a la celebració de la Copa Amèrica el 2024

Lluís Salvadó rellevarà formalment Damià Calvet a finals de setmana

Els projectes per al Port Vell que trobarà sobre la taula el nou president del Port

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ratificat aquest dimarts pel Govern, Lluís Salvadó és el nou president de l’Autoritat Portuària de Barcelona o, el que és el mateix, del Port de Barcelona. El canvi es preveu que es faci efectiu a finals d’aquesta setmana. El polític republicà substitueix així Damià Calvet, responsable de la institució des del 2021 a proposta de JxCat. L’empenta donada al port-ciutat pel postconvergent no està en qüestió, com van evidenciar els elogis en roda de premsa del conseller de Territori, Juli Fernàndez. Però la sortida de Calvet deixa molts projectes en marxa o a mitges que hereta el seu successor, Salvadó, que ja ha anunciat la seva voluntat de «mantenir una certa continuïtat».

Entre ells destaca tota la transformació del Port Vell de cara a la celebració de la Copa Amèrica a l’estiu del 2024. Acabar les diverses actuacions per tenir a punt les instal·lacions per a l’esdeveniment esportiu, el que més públic mou després del Mundial de futbol i els Jocs Olímpics, és un dels reptes del nou president. 

Els més significatius

Notícies relacionades

Fa dues setmanes, durant la presentació de les últimes novetats per part dels organitzadors de la regata, Calvet va presumir de tots els projectes en marxa: «Setze importants actuacions que ja estaven previstes però que ara s’avancen, totes en l’àmbit del Port Vell, que sumen una inversió de 55 milions d’euros i que el Port de Barcelona posa a disposició de la Copa Amèrica, de la ciutat i de la seva gent». Entre els projectes més significatius l’expresident va citar: «La construcció de la rambla de la Nova Bocana; la urbanització dels espais lliures de la Bocana Nord, els que es troben a la part posterior de l’Hotel W i l’edifici de Desigual; la construcció de la nova llotja de pescadors […]; l’America’s Cup House a l’edifici Imax; la remodelació de l’edifici Maremàgnum; la demolició de l’edifici Cinesa [...]; el trasllat de tota l’operativa portuària de la zona del World Trade Center al moll Adossat i la reurbanització per obrir-lo a la ciutat del moll de Drassanes». 

Entre les propostes sobre la taula, Calvet també va recordar la històrica intenció de posar en marxa un servei d’autobús nàutic entre el moll de Drassanes (al final de la Rambla, al costat del Portal de la Pau) i el moll de Llevant (a la Nova Bocana), transport que evitaria haver de recórrer tot el Moll de la Fusta i el passeig Joan de Borbó per traslladar-se de punt a punt.