moll d'espanya

El Port de Barcelona enderrocarà el cine Imax, després d'anys d'abandonament

El consell d'administració aprova declarar la caducitat de la concessió, prevista el 2024

zentauroepp26885228 imax200226161051

zentauroepp26885228 imax200226161051

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Port de Barcelona ha confirmat avui, dimecres, que enderrocarà el cine Imax, ubicat al Moll d’Espanya, que fa anys que està en desús i en progressiva degradació. L’autoritat portuària ja havia avançat aquesta intenció, que estava pendent de negociació amb el concessionari. I ha sigut ara, en el seu últim consell d’administració, quan han acordat aquesta mesura. Després de la demolició se «n’estudiarà l’ús futur»

Segons anuncien en un comunicat, el consell ha aprovat delegar en la presidència del Port «la declaració de caducitat de la concessió de la qual és titular Teatro Imax de Barcelona SA, una vegada finalitzi l’expedient administratiu de caducitat i sense perjudici de les al·legacions que es puguin formular» durant aquest tràmit. 

Notícies relacionades

La concessió vencia el 24 de març del 2024, i estava destinava a l’explotació d’un cine en format Imax i una terrassa. No obstant, la fórmula de cine en 3D i en pantalla panoràmica fa anys que va quedar desfasada, mentre el Moll d’Espanya es convertia com un eix comercial i no de lleure. Tot això va conduir al seu tancament l’estiu del 2014 per part dels seus gestors.

Ara, el Port considera que aquesta falta d’activitat i «l’evident situació d’abandonament de les seves instal·lacions» han fet que trobin «necessari recuperar la possessió de les superfícies atorgades en concessió» amb l’objectiu de «garantir la seguretat del domini públic portuari». El Port Vell ultima una desena de grans actuacions durant tres anys.