Després de 30 anys

L’últim Nadal dels restaurants del Port Olímpic de Barcelona

  • IMATGES | Així serà el nou Port Olímpic de Barcelona

L’últim Nadal dels restaurants del Port Olímpic de Barcelona

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquestes festes nadalenques seran les últimes per als restaurants del Port Olímpic tal com els hem conegut fins ara. El diumenge 8 de gener, últim dies de les vacances de Nadal, tots els locals del moll de Gregal tancaran les seves portes i posaran punt final a una etapa que va començar el 1992, amb els Jocs Olímpics de Barcelona, que va ser quan es va inaugurar l’espai.

Aquest lloc no reobrirà fins a l’estiu del 2024, just abans de l’inici de la Copa Amèrica de Vela, ja que la capital catalana organitzarà algunes de les regates d’aquest gran esdeveniment esportiu. Llavors, el moll de Gregal estarà totalment reformat i disposarà d’un «balcó gastronòmic» amb 11 locals disponibles per a restaurants. No obstant, sembla que per ara no hi ha gaires empreses interessades a obrir un negoci aquí, tal com va avançar EL PERIÓDICO recentment.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, el Gremi de Restauració ha volgut fer un homenatge als treballadors d’aquest espai aquests 30 anys, i ha presentat un espot nadalenc que protagonitza l’actor català Joan Pera. També ha animat els barcelonins a fer una última visita a aquests restaurants del Port Olímpic durant les festes, «en agraïment a la seva trajectòria gastronòmica» i també per acomiadar-los temporalment. 

Actualment, hi ha sis restaurants al moll de Gregal: La Fonda del Port Olímpic, La Barca del Salamanca, Tocca Ristorante, La Taberna Gallega de Marcos, Empire i El Cangrejo Loco. Quan aquests locals tanquin les seves portes el 8 de gener, es desmuntaran i s’iniciaran 18 mesos d’obres per portar a terme la transformació d’aquesta part del port.