Equipaments culturals

El Liceu vol obrir una nova seu a l’Imax del Port de Barcelona

  • L’abandonat local de l’Imax s’enderrocarà i al seu lloc s’hi construirà un teatre capaç d’acollir des d’òpera de nova creació fins a òpera barroca, dansa i espectacles familiars

El Liceu vol obrir una nova seu a l’Imax del Port de Barcelona

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La comissió executiva del Gran Teatre del Liceu ha donat llum verda per fer els estudis necessaris per tenir una nova seu al Port de Barcelona, en un un nou equipament cultural que es construirà al terreny que actualment ocupa l’Imax. L’esmentat edifici, en desús des de fa anys, serà enderrocat per crear el nou Liceu Mar. Aquesta nova seu permetrà al Liceu acollir propostes de petit format que no tenen espai a l’edifici de la Rambla. El nou espai es convertiria en el Centre d’Òpera de Nova Creació, un motor que impulsaria nous títols des de tots els àmbits: composició, dramatúrgia i direcció d’escena. Aquestes instal·lacions permetrien complementar l’activitat educativa i d’El Petit Liceu així com fixar una temporada estable de dansa i programar òperes barroques o de cambra.

«Estem d’acord a fer un port més obert, ciutadà, cultural i arrelat al territori. Com a Ajuntament, treballarem per fer-ho possible», ha valorat la tinenta alcalde Janet Sanz. Fa uns mesos l’Ajuntament va tancar la porta a un altre projecte cultural del coliseu al port, vinculat a una franquícia de l’Hermitage.

El Liceu és genuïnament barceloní, un teatre amb 175 anys d’història que va reobrir el 1999 després de l’incendi que el va destruir el 1994 i que, des de llavors, no compta amb prou espai a l’edifici per acollir propostes de petit i mitjà format. Els projectes encapçalats a donar sortida a noves òperes creades per compositors i artistes locals actualment es porten a terme al Foyer i altres espais del teatre no sempre idonis.

Diàleg entre el Port, l’Ajuntament i el Liceu

Notícies relacionades

La Comissió Executiva del Liceu, presidida per Salvador Alemany, president de la Fundació, ha donat suport a continuar treballant en els estudis tècnics i econòmics necessaris per constatar la viabilitat del nou projecte Liceu Mar, una proposta resultant de converses prèvies entre els equips del Port de Barcelona, de l’Ajuntament i del Liceu. El Gran Teatre del Liceu i les organitzacions vinculades treballaran en un avantprojecte del nou equipament que estaria ubicat al Port de Barcelona, a l’espai fins ara ocupat per l’Imax.

El nou edifici, que es convertiria en segona seu del Gran Teatre del Liceu, és un eix estratègic que el Gran Teatre fa temps que estudia. Aquest nou espai pretén ser un espai polivalent i dinamitzador de la ciutat de Barcelona, obert a tota la ciutadania. Aquests pròxims mesos haurien de servir per analitzar la viabilitat del projecte.