L’ajuntament canvia l’emplaçament definitiu de l’Escola Teixidores de Gràcia

  • El centre, que s’havia d’ubicar en el nou institut escola del carrer de Camèlies, s’instal·larà en un nou espai encara per definir al carrer de Camèlies

  • Les famílies rebutgen la proposta perquè això significa sumar vuit anys als barracons provisionals que ocupen des de fa sis  

L’ajuntament canvia l’emplaçament definitiu de l’Escola Teixidores de Gràcia

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

L’Escola Teixidores tindrà com a emplaçament definitiu un nou institut escola al carrer de Carolines, segons han anunciat aquest dijous l’Ajuntament de Barcelona i el Departament d’Educació. Un nou centre que se sumarà al que  ja estava projectat al carrer de les Camèlies, a l’antic Hospital Evangèlic. D’aquesta manera, es construiran a la Vila de Gràcia dos nous equipaments educatius per donar resposta a l’increment de demanda d’escolarització a l’escola pública, segons ha explicat el regidor d’educació, Pau Gonzàlez. 

Notícies relacionades

L’espai on s’aixecava l’Hospital Evangèlic al carrer de les Camèlies va ser adquirit pel consistori el 2019 per a la construcció d’un institut escola i traslladar el centre de primària Teixidores, que finalment anirà en el segon institut escola projectat al carrer de les Carolines. El termini de construcció del de Camèlies serà més curt que el nou anunciat aquest dijous, el de Carolines, ja que el projecte està més avançat. Ara s’espera que es desocupi del tot l’espai per procedir a la demolició i la futura construcció de l’equipament educatiu. Tanmateix, les administracions no han fixat cap data.

Tampoc està clar quan finalitzarà la construcció de l’institut escola del carrer de les Camèlies, un procés que serà llarg i que amb prou feines comença. Tanmateix, totes les parts s’han compromès a agilitar els tràmits tot el possible. Una cosa que no convenç ni agrada a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de Teixidores que en un comunicat han mostrat el seu total desacord amb la decisió d’ubicar l’escola al carrer de les Camèlies en lloc de Carolines per la demora en el temps. El fet que es retardi el trasllat dificulta que els nens ja escolaritzats a Teixidores puguin seguir el projecte pedagògic a secundària i allarga el període de barracons, als sis anys que ja porten en una situació de provisionalitat n’han de sumar com a mínim vuit més.