Barcelona Global

Sebastian Mader: «Barcelona ha de posicionar-se com una ciutat amb una alta qualitat de vida»

Entrevista a l’analista sènior i líder dels projectes d’automoció a Nethodology, empresa espanyola d’investigació de mercats

Sebastian Mader: «Barcelona ha de posicionar-se com una ciutat amb una alta qualitat de vida»
2
Es llegeix en minuts

Sebastian Mader és alemany, té 28 anys, parella i viu a Barcelona des del 2020. Ha viscut a Munic, Melbourne, Bangor i Stuttgart abans de triar la capital catalana per treballar i viure. És analista sènior i líder dels projectes d’automoció a Nethodology, una empresa espanyola d’investigació de mercats, especialitzada en ‘consumer insights’, ‘brand reputation’ i ‘social intelligence’.

¿Per què va escollir Barcelona?

Sempre responc a aquesta pregunta amb la mateixa frase: perquè la ciutat ho té tot. I és veritat que d’altres també ho tenen tot o almenys molt per oferir, però Barcelona combina una gran oferta cultural, professional i, en general, una gran oferta d’activitats en un espai molt compacte. Et permet combinar la feina, la vida social i l’esport fàcilment sense distàncies llargues, a Munic solen ser d’una hora. I sent alemany he d’esmentar el clima que, òbviament, permet disfrutar de moltes activitats a l’aire lliure com concerts, cine o esport. 

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

Barcelona és una ciutat molt innovadora. Si bé hi ha molta fluctuació de talent que es muda aquí durant uns anys, tant ells com els que viuen aquí de tota la vida deixen la seva empremta. La suma de talent estranger al costat del local és una combinació molt potent.

¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar? ¿Com?

Un gran informe del flux de persones al centre de la ciutat està determinat pel turisme i la mobilitat. Crec que si la ciutat arribés a millorar aquests dos punts, podria canviar la imatge de ciutat saturada de turistes. Moltes ciutats poden servir aquí com a model a seguir, com Munic, que té un nivell alt d’acceptació del turisme entre la població perquè promou destinacions més enllà del nucli antic, la qual cosa evita els carrers atapeïts. També hem de treballar per millorar la neteja, una cosa que em fa trobar a faltar les ciutats alemanyes són els carrers nets.

¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?

Barcelona ha de crear plans estratègics definint com rebre el turisme massificat d’una manera més sostenible i menys esgotadora per als barcelonins. A més, s’hauria de promocionar més com a ciutat d’educació superior i possibilitats professionals i no només com una de les millors destinacions turístiques.

Notícies relacionades

¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar?

Fer el salt a mudar-me a Barcelona sense xarxa d’amics o família és una de les millors decisions de la meva vida. Si bé trobo a faltar la meva família i amics que segueixen a Alemanya, Barcelona m’ha rebut molt bé. És una ciutat increïble i a part de turistes confio que continuarà atraient professionals perquè aconsegueix oferir la possibilitat de combinar la vida professional amb una oferta fantàstica de qualitat de vida. 

Temes:

Barcelona