Separació de residus

Barcelona regala cubells i bosses per animar els veïns a reciclar

  • Menys plàstics i més reciclatge: així t’afecta la nova llei de residus

Barcelona regala cubells i bosses per animar els veïns a reciclar

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona repartirà en les pròximes setmanes ‘kits’ de reciclatge a la ciutadania en tots els punts verds de la ciutat. Els lots consten d’un cubell airejat per recollir la matèria orgànica, un lot de bosses tricolors per facilitar la separació del plàstic, cartró i vidre, i una guia informativa sobre com separar correctament els residus.

Aquesta acció, que el consistori ha anunciat aquest dilluns, forma part d’una nova campanya informativa del pla Cuidem, que pretén fomentar la correcta separació de residus i aconseguir complir l’objectiu que marca la Unió Europea d’arribar a reciclar el 55% dels residus el 2025. 

Més enllà dels «regals» per animar els barcelonins a separar els residus, la campanya incideix en la necessitat de fer-ho correctament, respectant l’horari per baixar les escombraries i deixant enrere certes males pràctiques; com la de llençar les bosses d’escombraries a les papereres petites del carrer i llançar residus barrejats dins les bosses. Així mateix, recorda que els mobles i trastos tenen la seva pròpia normativa de recollida. Per facilitar aquesta tasca, l’ajuntament té una pàgina web en què els ciutadans poden introduir què volen reciclar i a quina zona, i la plataforma mostra on i en quin horari poden fer-ho.

Notícies relacionades

D’altra banda, el govern municipal ha desplegat 40 informadors perquè expliquin presencialment als barris com portar a terme la separació de residus i novetats relacionades, com per exemple que al contenidor groc ja s’hi poden llençar tant plàstics com metalls

La iniciativa també vol promoure l’ús dels punts verds per portar tots aquells residus que no es recullen als contenidors. Acudir als punts verds comporta descomptes per als usuaris i usuàries si adquireixen les targetes de punts verds: fins a un 14% de la taxa de residus municipals dels domicilis i fins al 14% de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).