Queixes ciutadanes

Barcelona torna els contenidors a la carretera de les Aigües

  • L’ajuntament rectifica sis dies després d’anunciar-ne la retirada als veïns, que van protestar indignats

Barcelona torna els contenidors a la carretera de les Aigües

T. S.

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El petit culebró de les escombraries arriba a la fi a la carretera de les Aigües. Almenys per ara. Els veïns del carrer es van queixar setmanes enrere perquè els senglars tombaven per sistema els contenidors, i van demanar a l’Ajuntament de Barcelona que atengués més els seus problemes.

El consistori va reaccionar retirant els contenidors del carrer, i ho va anunciar en un missatge als pocs residents del tram afectat. Aquests es van mostrar indignats per la mesura, que els obligava a caminar 15 minuts per llençar les bosses d’escombraries als contendores grisos, com van demostrar en un passeig nocturn amb aquest diari.

De matinada

Dos contenidors grisos nous han aparegut aquest dijous al matí davant els domicilis que van protestar i on s’havien retirat els anteriors, els números 372 a 380 de la carretera de les Aigües. «Ahir a la nit no hi eren. O els han posat durant la matinada o a primera hora», explica Francisco Lozano, un dels veïns.

Notícies relacionades

Lozano considera que si els contenidors han sigut reposats 24 hores després que aquest diari publiqués la protesta veïnal «és evident que la decisió anterior no estava justificada. Era fruit de l’arbitrarietat; una represàlia que no té cap sentit, perquè és un tema menor, i la resposta anterior només sembla buscar que el ciutadà tingui por de les conseqüències de les seves queixes o peticions».

El missatge

Els veïns van rebre divendres un missatge de l’àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’ajuntament que advertia: «A fi d’acabar amb el problema dels senglars, a la carretera de les Aigües no es col·locaran contenidors». Menys d’una setmana després, l’experiment ha acabat.