Incivisme i brutícia

Barcelona ja multa els comerços que no llencen bé les escombraries

Fins a 300 euros és la sanció que poden rebre aquells establiments que no es desfacin correctament dels residus

Barcelona ja multa els comerços que no llencen bé les escombraries
1
Es llegeix en minuts

Treballadors municipals de Barcelona van visitar al voltant de 23.000 comerços de la ciutat i els van informar sobre com han de llençar correctament les escombraries als contenidors abans que l’ajuntament comencés, el dia 28 passat, a sancionar amb multes la mala gestió dels residus, dins d’una campanya de lluita contra la brutícia, objecte de contínues queixes veïnals.

Els responsables municipals culpen l’incivisme de la brutícia que es percep a Barcelona i s’han decidit a aturar-la. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la ciutat, Eloi Badia, en declaracions a ‘El País’, assegura que: «El 80% dels ciutadans que consideren que la neteja és un dels problemes de la ciutat creuen que Barcelona no està neta per culpa de l’incivisme».

Serà ara la Guàrdia Urbana l’encarregada de trobar els infractors que, a més de comerciants seran aquells que facin pintades, ‘botellons’, abandonin mobles al carrer o orinin a la via pública, accions que es perseguiran especialment amb l’objectiu d’erradicar-les a base de multes.

La nova contracta de neteja presentada el febrer passat anuncia més vehicles, més operaris i nous contenidors i en el pressupost vigent de l’ajuntament hi figura una inversió rècord per cuidar l’aspecte dels carrers i recollir escombraries, de 304,5 milions en total. Més mitjans i més diners dedicats a combatre la porqueria –després d’una caiguda de la despesa en neteja a Barcelona, gairebé 30 milions menys en quatre anys– perquè els habitants percebin una ciutat més neta.

Notícies relacionades

Tocar-li la butxaca als incívics és el següent pas. Amuntegar incorrectament residus o desfer-se’n malament podrà costar als comerços infractors fins a 300 euros.

La brutícia no és només un problema de Barcelona. També afecta altres grans ciutats com Madrid. Allà, fa uns dies, dues dones van ser sancionades amb 2.000 euros de multa per deixar cartró fora del contenidorde reciclatge corresponent. La quantia d’aquestes multes ha sigut causa de polèmica.