A Barcelona

Dispositiu policial de matinada a la discoteca del Paral·lel de Barcelona vinculada a dos assassinats en cinc anys

  • Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han irromput aquesta matinada al local de Brisas del Caribe a la recerca de drogues i armes blanques i han identificat i registrat clients i treballadors

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han activat aquest dissabte de matinada un operatiu a la discoteca Brisas del Caribe. Agents antiavalots dels dos cossos han irromput en un local d’ambient llatinoamericà en el qual la música s’ha aturat de cop. Davant d’aquest establiment d’oci nocturn va morir apunyalat un jove marroquí fa dues setmanes. Els veïns de l’avinguda del Paral·lel on està ubicada la discoteca fa anys que denuncien que les baralles allà són freqüents.

Segons fonts del dispositiu d’aquesta nit, es tracta d’una intervenció motivada en resposta a aquestes queixes i que s’havia planificat abans del recent assassinat. «Hi ha baralles, robatoris violents i agressions sexuals que, tot i que no s’hagin produït dins de la discoteca, hi tenen relació», han explicat a EL PERIÓDICO. L’episodi més greu que s’ha registrat en aquest local va ocórrer al febrer del 2018, quan un home de 28 anys de nacionalitat dominicana va rebre diversos trets per part d’un altre client a la pista de ball. Llavors, la discoteca es deia Koko Premium.

Els fets van tenir lloc el diumenge 30 d’octubre de matinada, quan diversos clients que sortien de la discoteca Brisas es van embrancar en una baralla en la qual dos joves van acabar greument ferits per arma blanca. Un d’ells va morir sobre la vorera i l’altre va poder ser traslladat a un hospital per una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’agonia de la víctima va ser capturada pel mòbil d’algunes persones presents.

Els Mossos van arrestar, un dia més tard, un jove de 19 anys implicat en la baralla. Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, els investigadors creuen que va participar-hi, però desconeixen si es tracta de l’autor material de les ganivetades que van acabar amb la vida de la víctima. La investigació continua oberta i s’esperen més detencions, perquè es va tractar d’un enfrontament tumultuari.

Desenes de clients, la majoria molt joves, han sigut identificats i registrats en l’operatiu d’aquesta matinada, que ha comptat amb la participació de la unitat de canina de la policia catalana per detectar drogues. També per buscar armes blanques. Alguns dels implicats en la baralla mortal, que, segons tots els indicis, sortien de la discoteca, portaven ganivets.

Demolició prevista

Notícies relacionades

Segons van remarcar fonts municipals després del crim, l’Ajuntament de Barcelona fa mesos que persegueix diversos incompliments en l’àmbit del règim d’activitats per part de la discoteca Brisas. Malgrat els procediments sancionadors, el districte de Sants-Montjuïc no té competències per tancar-la per raons de seguretat, per això s’està col·laborant amb els Mossos per fer complir els passos necessaris.

L’establiment està afectat per un pla especial de millora urbana aprovat per un ple celebrat al gener del 2022 que implicarà la seva demolició imminent i la construcció d’una residència d’estudiants. La discoteca ha presentat al·legacions que han sigut rebutjades.