Els dijous

Els mercats de Barcelona llancen un dia setmanal d’ofertes

El nou ‘cistell’ s’estrena el 14 de novembre amb un mínim de dos productes rebaixats per parada

Els mercats de Barcelona llancen un dia setmanal d’ofertes

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Els mercats municipals de Barcelona es llancen a la moda dels cistells a preu rebaixat, seguint l’estela del que el govern estatal va pactar amb Carrefour i han replicat altres supermercats. La idea és que un dia a la setmana els compradors dels mercats trobin ofertes destacades en producte fresc de proximitat i de qualitat.

La iniciativa s’estrenarà el 14 de novembre alhora a tota la xarxa de mercats de la ciutat, segons ha anunciat aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona durant la presentació de la reforma del mercat de Montserrat (Nou Barris). La campanya ja té escollit quin dia de la setmana es concentraran aquestes ofertes: els dijous. I el nom de la promoció ho recordarà permanentment: «El cistell dels dijous».

«Cada dijous els clients trobaran una nova promoció als establiments de cada mercat», ha anunciat el consistori, coimpulsor d’aquesta novetat juntament amb la federació de paradistes (FEMM). Cada parada oferirà, com a mínim, dos productes a un preu especial. I els venedors tindran llibertat per escollir quina oferta fan, de manera que una peixateria pugui tenir ofertes de sardines i la del davant, d’ostres, per exemple. Així, expliquen els promotors, «no es tracta d’un cistell tancat» amb un llistat de productes barats com en els anunciats als supermercats, sinó que cada comprador podrà escollir en funció de les seves necessitats i interessos.

Els dimecres tranquils

Notícies relacionades

Els dimecres tranquilsI si els dijous són per a les gangues, els dimecres seran per cuidar els clients més fràgils. Els mercats també se sumen a una iniciativa ja implantada als supermercats perquè persones grans o amb problemes de salut mental puguin disposar d’un horari propi per fer la compra de manera relaxada.

Es tracta de les «hores tranquil·les»: els dimecres de 10 a 12h els mercats abaixaran la intensitat de la llum i reduiran el soroll per donar confort a aquells compradors més sensibles. La mesura forma part del paquet de beneficis de la Targeta Cuidadora, que agrupa totes les polítiques municipals per a persones dependents. A més, tot el públic pot utilitzar els lavabos dels mercats, hi ha controls d’aforament i s’hi estan instal·lant pantalles informatives.

Temes:

Mercats