Mercè 2022

Possibles pluges torrencials aquesta nit i matinada a Barcelona

  • Podrien caure més de 20 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora

Possibles pluges torrencials aquesta nit i matinada a Barcelona

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei de Meteorologia de Catalunya (SMC) ha emès un avís de possibles pluges torrencials per a aquesta nit i matinada, que podrien deixar més de 20 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.

Segons l’SMC, els xàfecs més intensos podran superar puntualment els 30 o 40 litres per metre quadrat i podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, espetecs o tornados). Els meteoròlegs han advertit que als llocs on descarregui la pluja amb més força poden produir-se incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.

Notícies relacionades

Quant al litoral de Tarragona i Girona i a les comarques del sud de la Catalunya Central també es poden veure afectades per les pluges, però amb menor probabilitat i afectacions.

De cara a dissabte i diumenge, ja no es preveu cap situació de risc per pluges intenses, segons el Servei de Meteorologia. La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat manté activat el nivell d’alerta del pla d’emergència per inundacions (Inuncat).