Maragall (ERC) veu sorprenent que Trias s’ofereixi «com a crossa de Collboni»

Maragall (ERC) veu sorprenent que Trias s’ofereixi «com a crossa de Collboni»
1
Es llegeix en minuts

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i candidat en les eleccions municipals del 2023, Ernest Maragall, ha dit que li sembla sorprenent –en els seus termes– que l’exalcalde Xavier Trias «s’estigui oferint, amb aquestes expressions, que no és l’única vegada, com a suport, com a crossa del senyor Collboni».

En una entrevista de Betevé aquest dijous a la nit recollida per Europa Press, Maragall ha dit que espera que Trias, que decidirà a l’octubre si es presenta com a candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, «no tingui cap problema» a donar-los suport (a ERC) quan –literalment– siguin efectivament la primera força que ja són ara.

Notícies relacionades

Sobre la negociació dels pròxims pressupostos, ha advocat perquè Barcelona estigui present en la negociació dels comptes autonòmics: «Una altra cosa és fer dependre una cosa de l’altra. No hauria de ser així», ha puntualitzat.

El líder republicà a Barcelona ha criticat el «desgovern» actual a la capital catalana, i s’ha referit a situacions com les convocatòries de vaga en els serveis d’autobusos de TMB i en els de neteja que, segons ell, posen de manifest una debilitat institucional. Maragall no ha concretat qui serà el seu número dos, «ERC no ha pres la decisió. Afortunadament tenim possibilitats diferents», i ha dit que la seva formació es distingirà perquè és el canvi, en les seves paraules.