Contaminació acústica

La lluita de Barcelona contra el soroll: Aquests són els nous horaris en terrasses, supermercats i restaurants

L’ajuntament modifica els horaris de tancament a Ciutat Vella, Enric Granados i el conegut com a ‘triangle golfo’

La lluita de Barcelona contra el soroll: Aquests són els nous horaris en terrasses, supermercats i restaurants

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona continua amb la seva croada per reduir l’impacte del soroll que es genera en locals de restauració i comerços i que té un impacte directe en el descans i la qualitat de vida dels veïns. Fins al moment, el consistori de la capital catalana ha modificat els horaris de tancament en tres zones de la ciutat: Ciutat Vella, l’Eixample i el popularment conegut com a‘triangle golf’, al Poblenou. 

A l’Eixample, l’acció se centrarà en les terrasses del carrer d’Enric Granados, que hauran de tancar una hora abans que fins ara: de diumenge a dijous hauran d’aturar l’activitat a les 23.00 hores, mentre que divendres i dissabte es prolonga una hora més, fins a la mitjanit. En principi, la mesura no es pot posar en pràctica fins passat l’agost. 

A la resta de l’Eixample les terrasses continuaran tancant amb l’horari habitual atesa la manifesta desigualtat entre Enric Granados i la resta del barri, on un 60% dels locals de planta baixa tenen terrassa, segons dades del consistori.

A Enric Granados hi ha 115 llicències de les quals 81 són ordinàries, mentre que les 34 restants s’anul·laran, segons va detallar el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. L’ajuntament retirarà així mateix algunes de les taules que hi ha al carrer que es van afegir durant la pandèmia, les conegudes com a ‘terrasses covid’, tolerades en aquell moment per ajudar la restauració a reduir l’impacte econòmic del coronavirus.

El problema del ‘botellon’

A Ciutat Vella s’afegeix la mesura i se suma la problemàtica del ‘botellon’, per això s’avançarà el tancament de diferents locals als carrers de Joaquim Costa i Escudellers i a les places de Georges Orwell i dels Àngels per reduir l’impacte del soroll al veïnat. 

Notícies relacionades

En aquest districte, la restauració tancarà a les 2 de la matinada, una hora abans que ara, si bé les terrasses hauran d’acabar a les 23.00 hores, mentre que les botigues d’alimentació ho faran a les 22.00 hores, en tots els casos durant tota la setmana. La mesura s’aplicarà a 53 locals de restauració, a 90 comerços alimentaris i a 13 terrasses. La previsió és que es comenci aplicar al setembre perquè, com passa a l’Eixample, cal donar cabuda a les notificacions i el consegüent període d’al·legacions. 

També l’impacte del ‘botellon’ és el principal objectiu que mira de regular l’Ajuntament de Barcelona amb el decret que obligarà les botigues d’alimentació del que el consistori anomena triangle lúdic i popularment es coneix com a ‘triangle golfo’, el comprès a la franja del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. Allà, hauran de baixar la persiana de 22.00 hores a 7.00 hores de dimecres a diumenge a 18 comerços que fins ara obrien 24 hores al dia. La mesura s’aplicarà així mateix els dies festius i les seves vigílies.