Tres, a la presó

Vídeo | Cop a uns lladres de pisos de Barcelona

Els robatoris es produïen en horari nocturn i els autors hi accedien escalant pels balcons

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han desmantellat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en domicilis, principalment al districte de Sarrià-Sant Gervasi, de Barcelona, i n’han detingut els quatre membres, a qui s’atribueixen almenys deu robatoris.

A mitjans del mes d’abril del 2022 la policia va detectar un elevat increment de robatoris amb força a l’interior del domicili mentre els ocupants estaven a dins. Aquest increment s’hauria observat principalment a Sarrià-Sant Gervasi i les Corts de la ciutat de Barcelona. Aquests robatoris es produïen en horari nocturn i els autors hi accedien escalant pels balcons dels pisos.

Gràcies a una identificació policial per part d’una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra del districte de Sarrià-Sant Gervasi es van identificar dues persones (una de les quals, amb antecedents per delictes de les mateixes característiques) que conduïen un vehicle a nom d’un tercer en què portaven una serra radial i més de 2.000 euros en efectiu.

Els Mossos van investigar aquests individus per determinar la possible relació entre aquestes persones i els robatoris que s’estaven produint a la zona. Van detectar que una part del grup va començar a desplaçar-se a diferents parts del territori, on estaven unes setmanes i aprofitaven per fer aquest tipus de robatoris de forma molt intensa.

Si els investigats detectaven algun tipus de pressió policial no dubtaven a canviar de nou de territori.

Amagaven abans les eines per entrar

Abans i després de cometre els robatoris, els investigats s’endinsaven en zones boscoses o jardins per amagar les eines o el botí aconseguit.

Després d’una ràpida investigació, accelerada per la frenètica activitat delictiva del grup criminal, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell que tutelava la causa va autoritzar les entrades i indagacions als domicilis dels quatre principals investigats.

Als domicilis es van aconseguir recollir fins a 70 joies sostretes, així com eines utilitzades per a la comissió dels robatoris i roba utilitzada pels autors.

Així, els investigadors han pogut relacionar-los amb més de deu fets, tot i que s’estan analitzant altres robatoris, per això el nombre podria augmentar fins a més d’una trentena.

Notícies relacionades

L’últim fet amb què se’ls va poder relacionar va passar hores abans de les entrades i indagacions, on els autors van escalar fins a un cinquè pis i van atacar la caixa forta, de la qual van sostreure joies per valor d’uns 30.000 euros. Totes aquestes joies van poder ser recuperades al domicili d’un dels autors, i estan en procés de ser tornades als propietaris.

El 28 de juliol els detinguts van passar a disposició judicial i la magistrada que ha dirigit la investigació va decretar l’ingrés a presó de tres dels quatre membres del grup.