Sis arrestats

Vídeo | Detinguts per assaltar repartidors amb furgoneta a punta de pistola a Barcelona

En cas que el conductor no aconseguís fugir, el lligaven de mans, li tapaven la cara i l’obligaven a ajeure’s a terra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos de Sants-Montjuïc van desmantellar el 14 de juliol un grup criminal que es dedicava a assaltar a Barcelona furgonetes d’empreses de repartiment i missatgeria per sostreure’n la càrrega. Durant l’actuació policial van detenir 4 persones per 6 delictes de robatori violent i 3 persones més per un delicte de receptació, totes amb edats compreses entre els 30 i els 42 anys.

Fruit de la investigació es van poder relacionar els detinguts amb 6 robatoris, comesos entre el desembre del 2021 i el juliol del 2022, que sempre seguien un mateix patró: un vehicle es creuava davant la furgoneta de repartiment i l’obligava a aturar-se. Seguidament, apareixien dos homes amb la cara tapada, uns dels quals portava una arma de foc, i s’emportaven la furgoneta a una altra zona on l’obrien i en sostreien els paquets. En cas que el conductor no aconseguís fugir, el lligaven de mans, li tapaven la cara i l’obligaven a ajeure’s al terra de l’habitacle. En algunes ocasions el van deixar fora de la furgoneta.

Mòbils

La investigació es va precipitar el 13 de juliol quan els agents van detectar dos dels assaltants que sortien d’un supermercat de Barcelona, en què acabaven de vendre objectes sostrets en un assalt comès a l’Hospitalet de Llobregat. En el registre posterior a la detenció se’ls hi van trobar 9.000 euros en efectiu. A més, també van detenir tres treballadors del supermercat com a presumptes autors d’un delicte de receptació, ja que se’ls van localitzar 144 telèfons mòbils nous per estrenar procedents del robatori.

Notícies relacionades

Hores després, a primera hora del 14 de juliol, es van fer quatre entrades i indagacions en domicilis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat. Durant els registres els mossos van detenir dues persones més vinculades al grup criminal. Els investigadors relacionen una cinquena persona amb el grup criminal, però no el van detenir ja que en el moment de les entrades i registres complia pena de presó en un centre penitenciari.

Els detinguts, que comptaven amb 27 antecedents, van passar el 17 de juliol a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Barcelona. El jutge va decretar l’ingrés a presó de la persona que liderava el grup criminal.