Nova connexió

El Solsonès s’incorpora al sistema tarifari integrat de transport de Barcelona

La comarca quedarà integrada a la setena corona del sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), juntament amb d’altres com el Berguedà o el Ripollès

El Solsonès s’incorpora al sistema tarifari integrat de transport de Barcelona

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

La comarca lleidatana del Solsonès s’ha incorporat al sistema tarifari integrat de la regió metropolitana de Barcelona i, a partir de l’últim trimestre de l’any, es farà efectiu el canvi. Segons ha informat avui la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, la comarca quedarà integrada a la setena corona del sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), juntament amb d’altres com el Berguedà o el Ripollès. El canvi serà efectuat per la Conselleria de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Notícies relacionades

La integració suposarà la creació d’un paquet de 7 zones Solsonès-Barcelona, que inclou una targeta de 10 viatges de l’operador per anar fins a Barcelona i d’una T-Casual d’una zona per poder fer transbords dins la ciutat. Per tant, l’estalvi en transport públic en el desplaçament a la capital catalana se situarà al voltant del 40% respecte al sistema actual.

Alt Pirineu i Aran

El Solsonès està format per un total de 15 municipis i una població de 13.600 habitants, i el cost de la integració és d’uns 300.000 euros, que aniran a càrrec de la Generalitat. Així mateix, el departament té previst integrar les comarques de l’Alt Pirineu i Aran al sistema tarifari de la demarcació de Lleida durant l’últim trimestre del 2022.