Campanya municipal

Barcelona estreny el setge als bicitaxis que no estiguin registrats

L’ajuntament constata la «pràctica desaparició» d’aquests vehicles, que són «font d’inseguretat»

zentauroepp43659904 bicitaxi rickshaw180615194708

zentauroepp43659904 bicitaxi rickshaw180615194708 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha constatat la «pràctica desaparició» dels bicitaxis a la ciutat després d’haver endurit la campanya per prohibir la circulació dels vehicles que no estiguin registrats i que no comptin amb llicència de transport de passatgers per circular.

Ho ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, aquest dimecres en declaracions als periodistes, en les quals ha detallat que el consistori està enviant cartes als 463 bicitaxis que estan registrats per advertir-los que si no tenen llicència no poden continuar circulant i que si ho fan rebran una sanció i podran ser confiscats com a mesura cautelar.

«Aquesta advertència ha tingut com a resultat la pràctica desaparició de l’activitat dels bicitaxis», ha assegurat Collboni, que ha destacat que la determinació de l’ajuntament en aquesta qüestió és total i ha exigit a la Generalitat que els prohibeixi. Ja ho va exigir al maig, en un ple municipal. «Barcelona no és Bombai, no té res a veure amb un model turístic on els artefactes es passegen per la ciutat», va dir llavors Collboni.

Ha lamentat que aquesta activitat «s’ha convertit en un problema i en una font d’inseguretat», sobretot als barris de la Barceloneta i Vila Olímpica, i ha criticat que és un model turístic que ni volen ni representa la ciutat.

Actualment hi ha 463 bicitaxis amb registre, l’ajuntament ha confiscat més de 1.000 bicitaxis des del 2019 i aquest any ha interposat més de 1.400 denúncies, en una campanya que Collboni ha remarcat que no ha sigut suficient i que per això estan actuant amb més determinació.

Prohibits a Sant Martí

A més, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment un decret que prohibeix la lliure circulació de bicitaxis al districte de Sant Martí, que quedarà restringida a quatre carrers.

Notícies relacionades

Segons ha avançat ‘Betevé’, la mesura, que s’aplica per segon any, quedarà aprovada definitivament i entrarà en vigor d’aquí 20 dies si no es presenta cap al·legació, i s’allargarà fins al 31 d’octubre.

Les zones per on sí que podran circular els bicitaxis són: el carrer de la Marina, des del front marítim fins a l’avinguda Meridiana; l’avinguda Meridiana, des del carrer de la Marina fins al límit del districte amb el de Sant Andreu; l’avinguda Diagonal, entre Glòries i la rambla Prim; i la rambla de Prim, des de la plaça Llevant fins al seu final.