Delinqüència

El preocupant avís dels Mossos sobre els robatoris a l’estiu a Barcelona

Els furts amb violència, sobretot de rellotges, afecten pràcticament tots els punts de la ciutat i sobretot turistes

El preocupant avís dels Mossos sobre els robatoris a l’estiu a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han avisat que aquest estiu pot ser el pitjor dels últims anys quant als robatoris a la ciutat de Barcelona.

La capital catalana va acabar el 2021 amb un augment del 6,6% de la taxa de delinqüència respecte a l’any anterior, segons les dades del Balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior. Segons aquest mateix informe, les xifres de violència sexual es van disparar de manera alarmant.

Barcelona sempre ha sigut una de les destinacions més turístiques, i aquest estiu està previst que, per l’efecte pandèmia i les ganes de tornar a viatjar, augmenti encara més el nombre de turistes, les víctimes preferides dels lladres.

Els carrers del centre

Ja per Setmana Santa «gairebé es van duplicar els robatoris amb força i violència a la ciutat» i el motiu va ser l’enorme quantitat de turistes que van venir per les vacances de Pasqua, segons la policia autonòmica.

Notícies relacionades

Els Mossos també han confirmat que els robatoris a turistes està previst que aquest estiu siguin la «bomba»: «Serà explosiva la quantitat de robatoris que hi haurà a tot Barcelona». Els robatoris amb violència i intimidació ja van créixer un 24,2%, amb un total de 10.564 denúncies i els furts en un 2,7% el 2021 respecte a l’any anterior.

Fonts de CSIF i Uspac, sindicats majoritaris de la Guàrdia Urbana i els Mossos, respectivament, han denunciat que els furts i robatoris amb violència, sobretot de rellotges, afecten pràcticament tots els punts de la ciutat. Des dels carrers del cèntric barri del Raval, fins al transport públic, les estacions de servei i els hotels de luxe.