Primer laborable

Embussos a Barcelona per l’obertura completa del túnel de Glòries

2
Es llegeix en minuts

 L’obertura completa del túnel de Glòries de Barcelona, amb la nova regulació del trànsit que suposa, està provocant des de primera hora del matí d’aquest dilluns retencions destacades a l’entrada a la ciutat per la Gran Via des del Besòs.

Les cues són més llargues del que és habitual i són evidents ja des de l’enllaç amb la Ronda de Dalt al Besòs, segons fonts del Servei Català de Trànsit.

El túnel de Glòries de Barcelona va obrir aquest diumenge els carrils en sentit Llobregat, sis mesos més tard d’haver posat en marxa els que van en direcció Besòs, donant així per conclosa una de les obres més complexes que s’han portat a terme a la ciutat.

Avís municipal

L’Ajuntament de Barcelona ja havia advertit que l’obertura completa del túnel provocaria un increment de les retencions habituals en hora punta durant els dies feiners fins que els conductors s’habituïn a l’ús de la nova infraestructura, que compta amb nous semàfors.

Amb l’entrada en funcionament de tots els carrils, la plaça de les Glòries queda alliberada de manera definitiva del trànsit privat, ja que els 43.000 vehicles que entren a la ciutat cada dia per la C-31 transcorreran pel túnel sota la superfície.

Per això, el consistori ha instat a utilitzar el transport públic per entrar Barcelona per les Glòries i, en cas d’utilitzar vehicle privat, recomana sortir amb temps, planificar amb un marge addicional i informar-se prèviament de les modificacions implantades i de l’estat del trànsit.

Desplegament de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha desplegat agents per ajudar els conductors a resoldre els seus dubtes i trobar l’itinerari més adequat, i no es posarà el focus en les sancions, sinó a explicar la nova regulació viària.

Amb el nou ordre circulatori, s’eliminen els carrils de circulació en superfície que arribaven a la Gran Via i tan sols podran entrar en aquestes vies veïns, transport públic i vehicles d’emergència.

Per sortir de la via C-31, els vehicles privats poden fer-ho abans d’entrar al túnel, a l’altura de Poblenou, o a la sortida del túnel, en dues direccions: cap al carrer Padilla, el carril de la dreta, o cap al carrer Marina, pel carril central.

Notícies relacionades

En línia recta cap a Gran Via tan sols hi pot circular el transport públic, pel carril de l’esquerra, mentre que els taxis i els autobusos també tenen habilitada una sortida exclusiva per a ells abans d’entrar al túnel, que connecta directament amb el lateral de Gran Via.

Les modificacions també eliminen l’actual gir des de la Gran Via en sentit Llobregat cap al carrer de la Independència i el carrer Llacuna quedarà sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat, així que els conductors hauran d’agafar altres opcions