S’obre en direcció Llobregat

El túnel de les Glòries: així canvia el trànsit a Barcelona amb la seva obertura total

Aquest diumenge s’obre la galeria en sentit Llobregat per on cada di8a passaran 43.000 vehicles

El túnel de les Glòries: així canvia el trànsit a Barcelona amb la seva obertura total

Jordi Otix/Vídeo EFE

2
Es llegeix en minuts

Sis mesos després que els cotxes comencessin a travessar les entranyes de la plaça de les Glòries en sentit Besòs, aquest diumenge entra en funcionament el túnel de les Glòries en direcció Llobregat.

Notícies relacionades

Es calcula que per aquesta galeria subterrània cada dia passaran 43.000 vehicles, que entraran a la ciutat per la C-31. Això alliberarà de trànsit la Gran Via a la superfície, entre la rambla del Poblenou i el carrer de Padilla. La seva obertura també alterarà la circulació en altres punts de la zona.

Aquests són tots els canvis en la mobilitat amb l’obertura total del túnel de les Glòries:

Per entrar a Barcelona (direcció Llobregat)

Els conductors que circulin per la C-31 en direcció a Barcelona, entraran directament al túnel de les Glòries quan arribin a l’altura de la rambla del Poblenou. Sortiran directament al carrer de Padilla. Per tant, qui no vulgui fer el recorregut pel túnel, haurà de sortir per la sortida 207, de Bac de Roda, per incorporar-se al lateral de la Gran Via.

Aquest sentit del túnel té tres carrils: el de l’esquerra serà només per als busos. Per això, els conductors que vulguin pujar cap a Padilla s’hauran de col·locar al carril dret, mentre que els que vulguin seguir cap al centre de Barcelona hauran d’anar pel mig.

Prohibit girar i les seves alternatives

L’entrada en funcionament del túnel en direcció Llobregat comportarà l’eliminació del trànsit per superfície a la Gran Via, a excepció dels busos, els veïns i els serveis. Per tant, no es podrà girar a llocs on fins ara es podia.

Des de la Gran Via no es podrà agafar el carrer de la Independència. Els conductors que feien aquest recorregut per arribar, per exemple, al carrer d’Aragó, ara ho hauran de fer per Padilla o Bac de Roda.

L’altre canvi és que el carrer de la Llacuna quedarà sense connexió amb la Gran Via i només hi haurà un carril reservat als veïns i serveis. A més, el tram de Llacuna entre Gran Via i el Perú es pacificarà.

Per sortir de Barcelona

Els conductors ja poden sortir de Barcelona pel túnel de les Glòries des de fa sis mesos. Per qui encara no ho sàpiga: qui circulin per la Gran Via entrarà al túnel per Padilla i sortirà directament per la C-31. Qui vagi pel carrer de Lepant i de Padilla també es pot incorporar a la galeria.