Educació

L’Ajuntament de l’Hospitalet demana al Govern «una solució» davant el tancament de l’Acadèmia Cultura

El Govern no assumirà les obres de rehabilitació perquè el centre concertat del barri de Collblanc-Torrassa passi a integrar-se en la xarxa pública

L’Ajuntament de l’Hospitalet demana al Govern «una solució» davant el tancament de l’Acadèmia Cultura
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha demanat a la Conselleria d’Educació que «doni una solució» al personal i famílies de l’Acadèmia Cultura, al barri de Collblanc-Torrassa, davant la nova notificació, per part del centre educatiu, que no pot assumir continuar obert. En un comunicat aquest dimarts, el consistori ha explicat que es tracta d’un centre concertat de primària i ESO que ja va anunciar a mitjans del curs passat que es veia abocat a tancar, però al final se’n va aconseguir la continuïtat un any més.

Ara, davant l’anunci que el Govern no assumirà les obres de rehabilitació perquè passi a ser un centre públic, el govern municipal ha traslladat el seu recolzament a la comunitat educativa en una reunió amb presència de dos regidors aquest dimarts, a la qual la Generalitat, afirmen des de l’ajuntament, no ha assistit. La conselleria, segons l’ajuntament, proposa recol·locar els 330 alumnes en centres públics de la zona educativa: els 223 de primària es traslladarien als mòduls que actualment ocupa l’Escola Ernest Lluch (i durant el primer semestre del 2022 es traslladarien a un nou edifici) i queda per definir l’escolarització dels 107 estudiants d’ESO.

Notícies relacionades

En canvi, el consistori ha criticat que la Generalitat «no proposa cap alternativa» per al personal: malgrat haver-ho demanat en una reunió amb el conseller Josep Gonzàlez-Cambray, la conselleria va replicar que no preveu recol·locar els 25 docents i que la titularitat del centre haurà d’assumir les indemnitzacions. Tampoc autoritza el pas del centre a la xarxa pública perquè l’edifici compleix les suficients condicions per superar l’estudi tècnic: hi ha problemes d’accessibilitat, sortides d’emergència que no funcionen, fibrociment amb goteres i nombrosos espais sense ventilació. Aquestes obres de reforma tenen un cost de tres milions d’euros.

L’ajuntament també ha recordat que va ser ell qui va negociar el 2021 amb l’Arquebisbat de Barcelona –propietari de l’edifici– una sortida perquè el centre seguís en actiu un curs més. Ara ha posat a disposició de la Generalitat diversos solars repartits en barris de la ciutat per construir nous equipaments educatius. L’alcaldessa Núria Marín ha recordat, a través del seu compte de Twitter, que el Govern «ha de complir els seus compromisos i donar cobertura a les necessitats educatives del barri». També el sindicat CCOO ha assegurat que les dificultats de l’edifici no són excusa «per enviar 30 treballadors a l’atur i dispersar 300 alumnes i incrementar així les ràtios».