Dispositiu policial

Detingudes 15 persones en els ‘botellons’ d’aquesta nit a Barcelona

Vuit van ser a Sarrià, on es van detectar delinqüents que actuaven en grup aprofitant les aglomeracions

Detingudes 15 persones en els ‘botellons’ d’aquesta nit a Barcelona

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dispositiu policial posat en marxa parar controlar els ‘botellons’ a la ciutat de Barcelona ha portat a cap aquesta nit passada 15 detencions, de les quals 8 s’han produït al barri de Sarrià, on s’han detectat delinqüents que actuaven en grup aprofitant les aglomeracions.

Dos dels 15 detinguts acumulen fins a 29 antecedents i tres de les 8 persones arrestades a Sarrià són menors d’edat, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Aquest és el balanç de detinguts en els ‘botellons’ que ahir a la nit van congregar centenars de persones a la capital catalana, entre els quals destaquen per ser els més multitudinaris el del barri de Sarrià, que celebra la seva festa major, i els de la zona de platges.

Al districte de Sarrià, els Mossos han detectat delinqüents que actuaven en grup i aprofitaven les aglomeracions per cometre robatoris, i han obert una investigació per identificar, localitzar i detenir els qui van llançar objectes contundents contra agents que intervenien per restablir l’ordre, dos dels quals han resultat ferits lleus.

Per generar confusió i poder cometre actes delictius, alguns dels participants en les aglomeracions també van llançar motocicletes.

Mossos i Guàrdia Urbana també han detectat algunes baralles entre grups de persones però no hi ha constància que hagin causat ferits. Cap a les tres de la matinada, els agents van iniciar el desallotjament dels espais ocupats per més persones i principals focus d’aldarulls i es van identificar diversos sospitosos de causar desordres públics i delictes.

Notícies relacionades

Fora del districte de Sarrià-Sant Gervasi, la policia no ha registrat actes violents ni desordres públics que en requerissin l’actuació, malgrat la concentració de joves a les platges i en places del centre, tot i que ha detingut set persones.

Aquesta nit la policia autonòmica i la Guàrdia Urbana mantindran el mateix dispositiu policial, compost per agents de paisà, de seguretat ciutadana i efectius d’ordre públic, per identificar aquells que aprofiten la concentració de persones per cometre delictes.

Temes:

Botellon