Festa al carrer

Un ‘botellon’ a Sarrià (Barcelona) acaba de nou amb aldarulls i detencions

  • Una festa de desenes de joves en el centre del barri de Sarrià acaba amb robatoris, ferits i vuit detinguts

  • A les platges i a Ciutat Vella, el nombre de joves que beuen al carrer és molt més reduït i no hi ha incidències destacables

  • La nit se salda amb 15 detencions en tota la ciutat

3
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un altre divendres de tardor, els joves –i no tan joves– han tornat a sortir als carrers de Barcelona per ballar, beure i, en definitiva, muntar petites festes de carrer. Ambient sí, però lluny de les grans aglomeracions de les festes de La Mercè. La nit ha transcorregut amb certa tranquil·litat, malgrat que al centre del barri de Sarrià una festa improvisada ha acabat amb baralles, ferits, robatoris, pluja d’ampolles de vidre i diverses detencions. De fet, el dispositiu policial ha portat a terme 15 detencions, de les quals vuit s’han produït a Sarrià, on s’han detectat delinqüents que actuaven en grup aprofitant les aglomeracions.

«A veure, jo et dic el que ha passat: hem sortit de festa aquí pel barri, pensàvem que seria tranquil», explica l’Alex, un jove de 17 anys veí de Sarrià. «A les dotze de la nit els Mossos han muntat un control evitant que entressim amb alcohol a la plaça de Sarrià o al carrer Major. ¿Què ha passat? Que la gent ha begut fora, han entrat passadíssims i després l’han fet grossa», explica el noi passades les tres de la matinada del 2 d’octubre, al costat dels seus amics Aldo i Dani, de la mateixa edat. Els tres van assistir als tres ‘macrobotellons’ a la ciutat del cap de setmana passat. Confirmen que aquest dissabte hi havia moltíssima menys gent al seu barri. I que donaven per fet que la seguretat estaria garantida.

No ha sigut així. En aquest zona s’han repetit les escenes de grups violents que ataquen i roben a tot aquell que es trobin al seu pas. «Han vingut cinc joves, m’han donat un cop i m’han tirat una ampolla de vidre al cap», es queixava, desesperat, el Ton, un barceloní de 19 anys de Sarrià. «Doncs a mi m’han agafat pels braços, m’han començat a fer cops de puny i m’han robat el mòbil i la cartera», es queixava també el Pol a aquest diari. La festa ha sigut menys multitudinària, però en alguns carrers s’han repetit violents patrons de jornades anteriors. En un cas, segons explicaven diversos testimonis, un noi ha sigut atès d’urgència per una pallissa que li ha deixat la cara ensangonada.

Davant la situació descrita, sobre les tres de la matinada, els antiavalots dels Mossos i la Guàrdia Urbana han hagut de procedir al desallotjament del lloc. La majoria ja havien marxat de la festa, d’altres se n’han anat quan la policia ho ha demanat i un grup minoritari ha optat per muntar barricades i tirar ampolles de vidre contra els agents. També inhalaven el conegut ’gas del riure’. Una hora més tard, agents de paisà procedien a detenir diverses persones suposadament relacionades amb els fets violents. En aquests abordatges, almenys un policia ha resultat ferit per un noi que portava una pistola tàser.

La platja i el Born

Notícies relacionades

Més tranquil·litat s’ha respirat a la platja de Barcelona. Poc més de 300 persones s’han dirigit a la sorra per muntar una festa improvisada. No hi havia mascaretes ni distància de seguretat. Tampoc baralles, sang ni saquejos. «Necessitem sortir, allò de la plaça d’Espanya va ser molt fort, però jo m’ho vaig passar súper bé», argumenta una noia, acompanyada d’un grup d’amigues de 18 anys.

El passeig del Born es va tornar a convertir en una discoteca a l’aire lliure. A les dues de la matinada encara hi havia desenes de persones festejant en ple centre històric, quan normalment la policia els expulsa a la una. «Crec que amb tots els ‘macrobotellons’ que estan fent no hi ha prou policies, no m’estranya que la gent vulgui fer-la grossa», plantejava una estudiant de màster de 27 anys. Precisament un amic seu acabava de tornar de Xile. «Estic al·lucinant, fa tres hores que he arribat i estic en xoc. Al meu país hi ha toc de queda, la mascareta és obligatòria, aquesta festa seria legal», deia. Aquí tampoc estan permeses les aglomeracions. Almenys aparentment.

Temes:

Botellon