‘Botellon’: Propietaris de locals assaltats valoren els desperfectes en milers d’euros

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els propietaris i directors de dos dels locals de restauració assaltats aquesta matinada a la platja del Bogatell de Barcelona estimen en milers d’euros els danys causats per grups de descontrolats durant el ‘botellon’ en què han participat unes 30.000 persones aquesta nit passada.

El propietari del restaurant Ca la Nuri, Ricard Noguera, ha apuntat que les pèrdues al seu local podrien ascendir a més de 50.000 euros, perquè, a part de destrossar pràcticament tots els vidres del local, els assaltants també han robat begudes i equips informàtics. «Teníem empleats dins del local, però fins i tot així ho han assaltat i han agafat ampolles i diners dels pots», ha explicat Noguera.

Per la seva banda, el director del restaurant L’Escamarlà, Marcos Delgado, ha indicat als periodistes que, quan ha arribat al local, cap a les 03.30 hores de la matinada alertat per l’alarma, hi havia a l’interior un grup d’entre 30 i 40 persones «fent de tot». «Han desvalisat la barra, el sistema informàtic i les begudes, a més de trencar els vidres de l’interior del local», ha assenyalat Delgado.

De moment, el director del restaurant no ha estimat una xifra de les pèrdues ocasionades per l’assalt, perquè «hem de fer inventari, però això no ho havíem vist mai».

Preocupació per les assegurances

La preocupació ara dels responsables d’aquests establiments és si les assegurances que tenen contractats els cobriran les pèrdues, que s’afegeixen a les causades per la pandèmia i a la «temporada fluixa que portem», segons Delgado.

Notícies relacionades

També s’ha queixat aquest restaurador per uns blocs de formigó que l’Ajuntament de Barcelona va instal·lar aquest estiu darrere del local i que impedeixen als turismes aparcar a prop, cosa que els ha restat clientela, al seu parer.

Noguera ha apuntat, per la seva banda, que espera que l’Ajuntament «doni una resposta» als actes vandàlics i ha afegit que li agradaria mantenir una reunió amb els responsables municipals per afrontar la situació.