Sistema porta a porta

Barcelona estudia incorporar bústies per a bolquers a Sant Andreu

  • El consistori també analitza la manera de reduir el soroll en la recollida selectiva de residus

Barcelona estudia incorporar bústies per a bolquers a Sant Andreu

Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona estudia incorporar al setembre al servei de recollida de residus Porta a Porta de Sant Andreu bústies per a bolquers.

Aquest dijous, després d’un mes de funcionament d’aquest sistema de recollida selectiva al barri, s’ha reunit la comissió de seguiment del Porta a Porta, en la qual es van acordar algunes millores a proposta del veïnat i les entitats, informa Efe.

Segons ha informat el consistori, una de les propostes, que es continuaran treballant en la comissió de juliol, és que el servei de recollida de bolquers es modifiqui a finals de setembre amb un sistema de bústies amb clauer d’obertura, que s’haurà de sol·licitar per tenir accés a la bústia més pròxima a la vivenda.

A conseqüència de la introducció de bústies per a bolquers, el vehicle itinerant que ara recorre el barri per recollir-los passaria a convertir-se en vehicle d’emergència amb quatre ubicacions a la zona.

Entre els principals ajustos que ja s’han introduït o que s’introduiran en les pròximes setmanes, el consistori també destaca els destinats a reduir el soroll en la recollida de residus.

Es modifiquen els itineraris de recollida per eliminar totes les maniobres de marxa enrere dels vehicles; es retiren i recol·loquen elements de mobiliari urbà per permetre el pas dels vehicles i eliminar maniobres i les operacions de premsatge dels residus que se’n van als vehicles de recollida es fan fora dels carrers més estrets per evitar el soroll nocturn.

També es va acordar la revisió d’itineraris per als vianants accessibles a partir d’una nova diagnosi de l’accessibilitat de la zona que ja s’està fent per introduir millores que facilitin el desplaçament en voreres o plataforma única.

Des que va començar a funcionar la recollida de residus porta a porta, per dies i fraccions, a Sant Andreu del Palomar diversos col·lectius veïnals han manifestat el seu malestar i desacord per com s’estava portant a terme.

Notícies relacionades

Segons les dades aportades per l’Ajuntament de Barcelona, després d’un mes de funcionament, el Porta a Porta de Sant Andreu del Palomar té un 79% de participació i ha consolidat un 76% de recollida selectiva, amb la qual cosa és l’àrea de la ciutat que més recicla.

En total, a Sant Andreu de Palomar s’arriba ja als 0,63 quilos per dia i habitant de recollida selectiva, molt per sobre de la mitjana de Barcelona, on és de 0,41 quilos per dia i habitant, i de la mitjana dels municipis de l’àrea metropolitana, on la recollida selectiva suposa 0,33 quilos per dia i habitant.