L’urbanisme que ve

Barcelona inclou el carrer d’Enric Granados en el projecte de superilla de l’Eixample

  • Aquesta via queda també afectada per la suspensió de llicències decretada a la zona

Barcelona inclou el carrer d’Enric Granados en el projecte de superilla de l’Eixample
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit incloure el carrer d’Enric Granados en l’àmbit del futur pla de la superilla de l’Eixample’, per això se l’afegirà al procés per redactar un pla d’usos que reguli les activitats de pública concurrència. En un comunicat aquest divendres, el govern d’Ada Colau ha explicat que l’objectiu de la mesura és «protegir el comerç de proximitat i la mixtura d’usos en els futurs eixos verds i places que naixeran a l’Eixample» amb la superilla.

Actualment, la gastronomia té un paper molt important al carrer d’Enric Granados, i el consistori vol «estudiar les condicions per garantir l’equilibri d’usos en tot l’àmbit». La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha afirmat que «tota transformació ha d’anar acompanyada d’un pla que preservi el comerç i els negocis de barri i els potenciï». Així mateix, el Govern municipal vol «evitar el monocultiu d’activitats i la gentrificació en tot l’entorn de la superilla», especialment a Enric Granados, on la pacificació del carrer ja va suposar l’obertura de molts restaurants i terrasses noves.

Sense noves llicències

Notícies relacionades

Per a això, s’ha ampliat la suspensió de llicències vigents a Enric Granados per a activitats musicals, de restauració, especialistes alimentaris, plats preparats, autoserveis, botigues de conveniència i comerços alimentaris amb degustació.

L’àmbit específic de tota la suspensió de llicències inclou el carrer de Consell de Cent entre Vilamarí i Roger de Llúria; el carrer Rocafort, entre avinguda Roma i la Gran Via; el carrer Comte Borrell, entre avinguda Roma i la Gran Via, i Enric Granados, entre Diputació i Consell de Cent i la plaça de Doctor Letamendi i l’avinguda Diagonal.