CONCENTRACIÓ

Els Mossos augmenten la vigilància d'edificis després de l'atac a la façana de la Generalitat

El conseller Sàmper i el comissari en cap Sallent es reuneixen d'urgència i acorden destinar efectius contra actes vandàlics o altres amenaces

Una protesta pel tancament dels bars i restaurants a Catalunya va convocar una desena de persones que van llançar pintura contra el Palau

gene / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Aquest migdia quatre persones han sigut denunciades pels Mossos com a presumptes autores de llançar globus plens de pintura vermella contra la façana de la Generalitat, que ha quedat bastant afectada per aquesta acció de protesta pel tancament de bars i restaurants per la pandèmia. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets. Segons fonts policials, es tracta de quatre persones que pertanyen al sector de l’hostaleria i la principal hipòtesi és que es tractaria d’una protesta dirigida contra les restriccions per aturar la pandèmia de coronavirus. En concret, contra el tancament dels bars i restaurants decretat a Catalunya per part del Govern fa tres setmanes i que preveu allargar dues setmanes més. 

L’acte vandàlic, que ha deixat la façana completament plena de taques de color vermell, una imatge insòlita, ha motivat una reunió d’urgència aquest diumenge a la tarda entre el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per abordar els fets.

Després d’aquesta trobada, Sallent ha ordenat reforçar la vigilància de seus institucionals, com el Palau de la Generalitat. No es tractarà únicament d’un dispositiu que pretengui evitar nous actes vandàlics sinó que donarà seguretat davant qualsevol altre tipus d’amenaça, remarquen les mateixes fonts. 

Sobre dos quarts de dotze d’aquest matí, una desena de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume, han exhibit una pancarta a favor del sector de la restauració i han llançat consignes en contra de les mesures restrictives imposades per frenar la Covid-19.

Llançament de pintura contra la façana de la Generalitat per les restriccions contra la restauració. / J. LAGO (AFP)

Notícies relacionades

Durant l’acció, alguns dels manifestants han llançat els globus farcits de pintura contra la façana, mentre un dels participants, amb un micròfon, criticava el Govern. La mesura de tancar els bars i restaurants, un dels llocs on més contagis es produeixen segons diversos estudis mèdics, es va decidir a Catalunya abans de la declaració de l’estat d’alarma i del toc de queda imposats pel Govern de Pedro Sánchez. 

Els mossos de la guàrdia assignada al Palau, que es troben dins de la Generalitat, han denunciat quatre dels concentrats per considerar-los els autors materials d’un delicte de deslluïment d’un bé immoble considerat patrimoni històric. La concentració ha acabat sense que es registressin més incidents.