SEGONA ONADA DE Covid-19
Uns 25.000 joves de Barcelona no van poder pagar el pis durant la pandèmia
L'enquesta Joventut 2020 de l'ajuntament revela que l'atur s'ha doblat l'últim any
Tot i així, la majoria creu que la seva relació de parella ha millorat malgrat el confinament
Uns 25.000 joves de Barcelona (el 5,7%) no va poder afrontar el pagament d’algun dels rebuts del lloguer o hipoteca del pis on viuen durant els mesos més durs de la primera onada de la pandèmia de Covid-19. A més, un 36,3% ha patit algun tipus d’incidència negativa en relació amb la vivenda.
És el que revela l’enquesta Joventut de Barcelona 2020, els resultats de la qual han sigut presentats aquest dilluns pel regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera. L’enquesta té en compte les persones d’entre 15 i 34 anys que viuen a la capital catalana (uns 445.000) i, per primera vegada, inclou els joves no empadronats (un 13,4% del total).
Segons el document, la Covid-19 ha incrementat la desigualtat també en aquest sector poblacional. «Un 14,5% dels joves ha millorat els seus estudis; un 37% ha afirmat que va baixar de rendiment. Un 4% va deixar els seus estudis», ha explicat en roda de premsa Riera. A més, del juliol del 2019 al juny del 2020, l’atur en els joves d’entre 16 i 34 anys s’ha doblat, passant d’un 7,2% a un 13,3%.
A més, l’atur ha crescut més entre els joves nascuts a l’estranger, per als quals ha passat d’una taxa del 6,2% a una del 17,4% en un any, i també als de barris amb rendes més baixes, on ha passat del 6,7% al 19,5 % en el mateix període.
Tot i així i malgrat que tots els joves entrevistats han afirmat que la seva situació econòmica «ha empitjorat», Riera ha remarcat que és una xifra que està per sota de la d’altres ciutats europees.
Quant a les relacions afectives, l’enquesta revela que el 26,1% creu que la seva relació amb la parella ha millorat, mentre que el 12,8%, un percentatge molt menor, considera que ha empitjorat. «Conviure amb la parella ha esmorteït el possible efecte negatiu de la Covid-19 en la relació», ha explicat Riera. També amb la família la relació s’ha mantingut igual o ha millorat.
Malgrat això, el 59,6% dels joves de Barcelona creuen que la crisi sanitària tindrà una afectació negativa en les seves vides i un 6,8%, molt negativa.
Aspectes no Covid
Notícies relacionadesL’enquesta també revela altres aspectes no relacionats amb la Covid, com el fet que el 33,2% dels joves que venen a viure Barcelona ho fan per la feina, després per estudis (27,3%) i, en últim lloc, per motius familiars.
A més, el 76,2% dels joves d’entre 25 i 34 anys viuen ja emancipats de la seva família. Un 56,3% comparteix pis per necessitat econòmica, mentre que un 43,7% ho fa per no viure en solitud. Més d’una cinquena part de joves d’entre 30 i 34 anys comparteixen pis.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Festivals Cancel·lat el concert de Fito Páez que havia d'inaugurar el festival de Cap Roig
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Directius Mor l’exdirector de Port Aventura i Riu Hotels, l’empresari mallorquí Lluís Rullan Colom
- Mor Michael Madsen, actor de 'Kill Bill' i 'Reservoir Dogs', als 67 anys
- Ocupacions d'estiu De provador de platges a tastador de gelats: les ocupacions més singulars de la temporada d'estiu
- Incidències Un transformador que fon fusibles deixa més d’una setmana sense llum unes 160 llars i comerços de Barcelona
- Trama Koldo Ministres amb seient a Ferraz donen per fet una «reestructuració» en el PSOE «no només limitada a Organització»