CAMPANYA DE DENÚNCIA

Amics de la Rambla exigeix a l'ajuntament la reforma del passeig

L'entitat col·loca un comptador dels dies de retard que acumula la remodelació de la via

zentauroepp55410518 barcelona 14 10 2020  barcelona   amics de la rambla instala201014144849

zentauroepp55410518 barcelona 14 10 2020 barcelona amics de la rambla instala201014144849 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

El Cafè de l’Òpera ha servit aquest dimecres de seu per a una crida, la que ha llançat Amics de la Rambla per emplaçar el govern d’Ada Colau a emprendre la reforma del passeig. L’entitat considera que en el context actual, el d’una Rambla buida dels seus visitants habituals, els turistes, amb l’activitat econòmica malmesa i les expectatives de recuperació més aviat contingudes, és hora d’afrontar la remodelació del carrer.

Per recordar-l’hi al consistori, Amics de la Rambla ha instal·lat un comptador a sobre del Cafè de l’Òpera, en el número 74 del carrer, que registra els dies que han passat des de la data que consideren el punt de partida de la reforma no nata: l’aprovació del pla especial d’ordenació de l’espai aprovat pel ple municipal. Des d’aleshores, com indicava aquest dimecres el lluminós, han passat 1.602 dies. La xifra s’actualitzarà cada migdia.

D’esquerra a dreta, Villar, Serrahima, Pantaleoni i Oliveras. / ELISENDA PONS

El comptador és l’element central de la campanya Reformem la Rambla, iniciativa de l’empresari Enric Pantaleoni, que va ser propietari de la sastreria Model, amb el suport d’Amics de la Rambla, de la qual va ser president. Pantaleoni ha presentat la campanya al Cafè de l’Òpera juntament amb un altre expresident de l’entitat, Joan Oliveras Bagués; el president actual, Fermín Villar, i l’artífex de Reformem la Rambla, el dissenyador Claret Serrahima.

La Rambla i Barcelona

Notícies relacionades

«Si no s’arregla la Rambla no s’arreglarà Barcelona. La recuperació de Barcelona ha de començar a la Rambla. És ara o mai», ha advertit Pantaleoni, que ha recordat que l’eix ha viscut moments dolents en el passat i ha conegut millores substancials com l’operació que va portar una seu de la Universitat Pompeu Fabra a la zona. «Assistim a una agonia comercial que sol ser l’avantsala de l’agonia social», ha afegit Oliveras, que ha rebutjat que la culpa sigui «del virus», de la Covid-19, sinó de la gestió de la crisi sanitària.

Villar ha explicat que malgrat que hi ha «sintonia» entre l’entitat i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, malgrat que aquest va estar de baixa per paternitat durant tres mesos i això va deixar l’entitat «sense interlocutor en el pitjor període», no hi ha constància de quan arrencarà la reforma, i ha remarcat que l’ajuntament està pendent del seu pla d’inversions per determinar-ho. La campanya, que compta amb el recolzament de Ferran Adrià, Salvador Alemany i Benedetta Tagliabue, entre d’altres, consta d’una web, www.acciórambla.org, en la qual hi ha detallat el projecte de reforma que va guanyar el concurs públic i que va ser presentat el desembre del 2018.