la tornada al col·le

Més cotxes a Barcelona, però menys que un dilluns escolar

El trànsit rodat disminueix un 9% respecte a un altre inici de setmana d'abans del confinament amb les escoles obertes

L'ús del metro ha crescut un 17% en comparació amb fa set dies, però continua sent un 43% inferior a l'habitual

zentauroepp54926845 barcelona 14 09 2020 circulaci n tr fico en el primer dia de200914140343

zentauroepp54926845 barcelona 14 09 2020 circulaci n tr fico en el primer dia de200914140343

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha registrat avui un augment de trànsit rodat per l’inici del curs escolar (7,5% més que fa una setmana), però segueix en unes xifres inferiors, concretament un 9% menys, respecte a un dilluns d’escola normal d’abans del confinament. La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha exposat les dades, obtingudes fins a les 10 del matí, en una roda de premsa aquest migdia.

L’ús del metro ha crescut un 17% en comparació amb la setmana passada, però continua sent un 43% inferior a l’habitual. És a dir, la tendència apunta més augment de cotxe que de transport públic en la tornada al col·le.

Notícies relacionades

«Volem que els ciutadans recuperin la confiança en el transport públic, un sistema àgil i ràpid», ha dit la regidora de Mobilitat. Alarcón ha destacat que aquest mode de transport és segur i ha assegurat que, durant l’hora punta, no s’ha produït «cap incidència destacable».

La congestió més forta s’ha donat als accessos d’entrada i sortida de Barcelona i a les rondes, com és habitual. Segons ha assenyalat Alarcón, la mobilitat es comporta diferent després del confinament i es manté la tendència de recuperació més ràpida del transport privat que del públic. Aquest fenomen s’explica perquè la mobilitat total s’ha reduït, en part, a causa del teletreball i l’increment de l’atur, però també per la sensació de seguretat que es pot tenir utilitzant el vehicle privat. «En aquests moments, la compra [...] o qualsevol activitat diferent, col·lectiva que fem és més perillosa fins i tot que viatjar en transport públic amb totes les mesures de seguretat», ha insistit.