Tres anys de la matança

Desconvocat l'homenatge a les víctimes del 17-A a la Rambla de Barcelona per la Covid

L'ajuntament de la capital catalana té previst convocar un minut de silenci en memòria de les víctimes

zentauroepp44674859 rambles bertran180816100157

zentauroepp44674859 rambles bertran180816100157 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) i la Plataforma 17-A han suspès l’homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils (Tarragona) que havien convocat a la Rambla, per complir les mesures de seguretat davant la Covid. 

Segons han informat les entitats convocants en un comunicat, l’acte d’homenatge, que havia de tenir lloc dilluns que ve, tercer aniversari dels atemptats, s’ha cancel·lat finalment per «recomanació» de les autoritats sanitàries i la prohibició de reunions de més de 10 persones a causa dels rebrots de la pandèmia a Barcelona. 

Inicialment, els convocats feien una crida als ciutadans a concentrar-se, amb mascareta i guardant les distàncies de seguretat, al tram inicial de la Rambla, on va iniciar el recorregut el terrorista que va atropellar desenes de persones en aquest emblemàtic passeig de Barcelona. 

Notícies relacionades

Amb motiu del tercer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), en els quals van morir 16 persones i 140 més van resultar ferides, l’ajuntament de la capital catalana té previst convocar un minut de silenci en memòria de les víctimes, un homenatge que encara s’està perfilant, segons fonts municipals. 

L’acte, similar al que s’ha organitzat en anys anteriors, comptarà previsiblement amb la presència de representants del Govern i de la Generalitat, tot i que en aquesta ocasió el seu format s’haurà d’adaptar a les mesures preventives imposades amb motiu de la pandèmia.