De la Via Sant Francesc

El cementiri de Montjuïc comença a traslladar 1.659 nínxols en mal estat

Els plans del cementiri són que les obres de demolició o rehabilitació comencin el 2021

zentauroepp50687524 barcelona  01 11 2019    d a de tots sants al  cementiri de 191101183412

zentauroepp50687524 barcelona 01 11 2019 d a de tots sants al cementiri de 191101183412 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cementiri de Montjuïc de Barcelona ha començat a traslladar les restes dels difunts de 1.659 nínxols de quatre blocs construïts a principis del segle passat i que estan tan deteriorats que probablement els hagin d’enderrocar.

Cementiris de Barcelona ha inserit en la premsa barcelonina diversos anuncis, que també ha publicat al Butlletí Oficial de la Província, notificant les obres als propietaris dels nínxols, situats a la Via Sant Francesc, que no han pogut ser localitzats, als quals dona de termini un mes perquè presentin al·legacions.

Una vegada transcorregut aquest termini «es procedirà d’ofici al trasllat dels cadàvers o restes a les noves sepultures», segons els anuncis publicats per l’Àrea de Dret i Titularitat Funerària de l’empresa municipal Cementiris de Barcelona. 

Obres d’envergadura

Fonts municipals han explicat que són habituals les obres de restauració d’aquest antic cementiri que obliguen a traslladar cadàvers, tot i que en aquesta ocasió les obres són de més envergadura.

L’accés a aquests blocs està tancat i en alguns nínxols han crescut males herbes de dimensions considerables. 

Segons ha informat la televisió municipal Betevé, els trasllats van començar fa unes setmanes i s’allargaran durant aquest any. 

Els plans del cementiri són que les obres de demolició o rehabilitació no comencin fins a l’any 2021, quan s’hagi completat tot el procés i hagin localitzat els titulars de tots els nínxols afectats o es comuniqui via premsa als no localitzats.

Localitzar els propietaris

El trasllat dels difunts no té cap cost per als propietaris dels nínxols, però s’ha de fer amb el seu consentiment. 

Segons fonts de Cementiris de Barcelona, les restes es dipositen en altres nínxols del cementiri i no serà necessari construir-ne altres de nous, tot i que els familiars poden escollir portar les restes dels seus difunts a altres instal·lacions.

Tot aquest procés arriba tres anys després que un bloc de 140 nínxols s’esfondrés parcialment en un altre lloc del mateix cementiri, cosa que va provocar que algunes restes quedessin al descobert i es barregessin. 

Un grup de familiars va presentar una querella criminal contra Cementiris de Barcelona, que un jutge d’instrucció no va admetre a tràmit, i es va descartar l’abandonament en matèria de conservació.

Notícies relacionades

Els familiars afectats van presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Barcelona que el va desestimar.

El cementiri de Montjuïc està ultimant la reconstrucció d’aquests nínxols perquè les famílies que ho desitgin puguin tornar a ubicar els seus difunts. 

Temes:

Cementiris