ESFONDRAMENT AL CEMENTIRI

S'ensorra un bloc de 140 nínxols al cementiri de Montjuïc

L'ajuntament ha contactat amb els familiars dels enterrats a la zona, les restes dels quals analitzen experts

Una dona relata indignada que li han dit que no se sap on és la seva mare, enterrada fa dos mesos

Maria Dolores explica indignada que no sap on és la seva mare. / ROBERT RAMOS

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Rosa Mari Sanz / Barcelona

"Vaig enterrar la meva mare fa dos mesos a Montjuïc. Està sencera. No va voler ser incinerada. Divendres em van trucar del cementiri i em van advertir: 'Hem de parlar d'una cosa molt greu'. Em van explicar que el nínxol on era la meva mare s'havia ensorrat. I em van demanar que hi anés aquest dissabte. Em van dir que potser hauria d'identificar el cadàver". Entre trista i indignada, Maria Dolors Cecilia relata el malson que viu des que va rebre aquesta truada.

I no és l'única que deu haver rebut l'avís. Un bloc amb un total de 140 nínxols del cementiri de Montjuïc es va ensorrar divendres passat a les set del matí, segons ha confirmat l'Ajuntament de Barcelona. L'ensorrament s'ha fet visible aquest dissabte per als visitants que s'han acostat al cementiri, encara que una lona protegia la zona. L'enfonsament ha provocat que algunes restes òssies s'hagin barrejat, de manera que hi ha especialistes que treballen per recuperar-les i separar-les, al mateix temps que tècnics estan avaluant el terreny i els motius de l'enfonsament. El consistori es va posar aquest mateix divendres en contacte amb els familiars afectats i diu haver-los brindat suport psicològic. 

Un nínxol que amenaçava ruïna

Maria Dolors Cecilia ha anat a les cinc de la tarda d'aquest dissabte al cementiri. Un cop a la zona en què està enterrada la seva mare, ha intentat fer fotos de les restes de l'ensorrament, mentre una empleada i un agent de seguretat s'esforçaven en impedir-ho. De fet, la seva mare havia de reposar en un nínxol de la família, però per problemes administratius va ser allotjada per la companyia a la qual feia 70 anys que anava pagant una assegurança d'enterrament a un altre. La previsió és que passats dos anys, amb els papers ja arreglats, fos traslladada.

Notícies relacionades

Cecilia explica que quan la seva mare va ser enterrada i ella intentava agafar unes flors, un nebot li va advertir que s'apartés, que un nínxol pròxim estava a punt de caure i podia ferir-la. La dona afirma que a l'abandonar el cementiri van avisar a les oficines del perill que comportava i que els van contestar que ho tindrien en compte.

"No sabem on és"

Aquest dissabte, ha insistit a un responsable del cementiri: "Vull veure la meva mare". Segons ella, la resposta ha sigut que això no era viable: "No l'hi podem ensenyar perquè no sabem on és". Indignada, ha acudit als Mossos per presentar una denúncia, però aquests l'han instat a buscar-se un advocat que contacti amb el consistori.

Temes:

Cementiris