investigació en marxa

Mor un home en una baralla a Barcelona

Els fets van passar la nit d'aquest dissabte al barri de Trinitat Nova

L'autòpsia ha de revelar si el van matar amb un pal o un ganivet

zentauroepp51345071 coche mossos200130085933

zentauroepp51345071 coche mossos200130085933 / ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha mort en una baralla a Barcelona, al barri de Trinitat Nova. Els fets han passat la nit d’aquest dissabte, i, segons informen els Mossos d’Esquadra, els agents estan pendents del resultat de l’autòpsia per determinar si va ser ferit amb un ganivet o amb un pal. 

A les 21.30 h de la nit d’aquest dissabte, els Mossos van ser alertats que s’estava produint una baralla entre els carrers Palamós i Pedrosa, amb un home greument ferit. El personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre la víctima i la van traslladar fins a un hospital, on va acabar morint hores després. 

Els Mossos descarten l’ús de l’arma de foc per cometre l’homicidi, però serà l’autòpsia la prova que revelarà si el van matar a pals, o utilitzant un ganivet.

Ara són els agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana els que s’han fet càrrec de la investigació per aclarir les circumstàncies de la mort i identificar el presumpte autor o autors dels fets. De moment no consta cap detingut.

Tres assassinats i un accident laboral

Notícies relacionades

A part d’aquest cas, en el que portem d’any han transcendit almenys tres morts violentes a la ciutat de Barcelona. Són David Caminada, el treballador de l’ajuntament de Barcelona que va morir després d’un apunyalament a la plaça Sant Jaume, un home que va ser cremat viu en una vivenda del carrer Portal i una dona d’edat avançada que podria haver sigut llançada en un vestíbul. Els tres comesos el mateix dia, el 20 de gener. En aquest cas, el presumpte autor dels fets ja compleix pena de presó com a mesura provisional. També el sis de febrer va morir a Barcelona un operari de manteniment a prop de l’Hospital de Sant Pau, però en aquest cas és Inspecció de Treball qui investiga la mort. 

L’any passat Barcelona va arribar al rècord d’assassinats de la ciutat, amb 15 homicidis registrats entre gener i setembre, un 67% més que el 2018. Una xifra que va tocar sostre, i va arribar a situar la inseguretat com el principal problema de la ciutat segons els seus veïns. També l’enquesta de victimització va arribar a xifres mai vistes abans, quan el 31,8% de barcelonins van assegurar haver patit un delicte.