novetat

La fira nadalenca del Port Vell obre portes aquest dissabte

El muntatge espera atreure 1,5 milions de visitants en un mes

zentauroepp51213242 bcn191204183124

zentauroepp51213242 bcn191204183124 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Els que trobaven a faltar a Barcelona unafira nadalenca d’estil tradicional, amb la parafernàlia de casetes de fusta decorades, un arbre de llum que impressionés (31 metres), una nòria panoràmica, paradetes de menjar i activitats a dojo per a la família, trobaran des d’aquest dissabte a la tarda un escenari disposat a assentar-se amb força en les tradicions locals. La inauguració estava prevista per a dijous, però el mal temps ha obligat a posposar-la. Ho brindarà el Port Vell, a compte del 150è aniversari del port, però amb voluntat de continuïtat i creixement, així com d’explotar un enclavament de gran potència visual: el Portal de la Pau, al costat del mar.

Per donar la benvinguda que mereix la novetat, un espectacle de la Fura dels Baus serà el primer reclam dissabte a les sis de la tarda. 

El muntatge inclou unxou diari amb leds a la façana de l’exseu de l’Autoritat Portuària de Barcelona, teatre, animació i balls, zona gastronòmica de ‘foodtrucks’ amb taules, àrea infantil amb un cavallets ‘vintage’ i un trenet...L’horari de funcionament serà de 10.00 a 22.00 hores del 5 al 8 de desembre, del 13 al 15 i del 20 de desembre al 5 de gener; i de 18.00 a 22.00 hores del 9 al 12 de desembre i del 16 al 19. En tot el mes, només tancarà el dia de Nadal i d’Any Nou, amb la previsió d’atreure 1,5 milions de visitants, tant públic local com viatgers a la recerca d’escenaris nadalencs, que no abunden a la ciutat.

Fonts de l’organització destaquen la implicació denombroses entitats de Ciutat Vella, que utilitzaran part de l’espai com a plataforma, des d’escoles fins a l’associació de veïns i comerciants de la Barceloneta, passant pel Taller de Músics, entre d’altres.

Dins de l’arbre

Notícies relacionades

Entre les seves particularitats nadalenques, l’arbre del port serà lluminós i s’hi podrà entrar, mentre que la fira tindràun vistós pòrtic d’entrada. Elpessebreserà també amb figures de llum però flotant sobre l’aigua, entre la Rambla de Mar i Las Golondrinas. Sobre el mar també es podran veure algunes de les actuacions de música i coreografies. En el xou d’avui de la Fura, els ballarins flotaran per l’aire en una gran bola de Nadal.  

Segueix EL PERIÓDICO a Facebook