CONFLICTE LABORAL

Sindicats i empresa arriben a un preacord per evitar la vaga de Bicing de Barcelona

Els treballadors hauran de ratificar en les seves assemblees la proposta de Pedalem Barcelona

zentauroepp45793863 barcelona      07 11 2018      barcelona     un usuario del 190108120804

zentauroepp45793863 barcelona 07 11 2018 barcelona un usuario del 190108120804 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Els sindicats CGT i Cobas han arribat a un preacord amb l’empresa que gestiona el Bicing de Barcelona per evitar la vaga indefinida en el servei convocada per a aquest dimarts, 8 d’octubre. Aquest principi d’acord haurà de ser ratificat en les pròximes hores pels treballadors dels dos centres de treball del servei. Les últimes assemblees podrien tenir lloc demà al matí, quan entren els empleats del primer torn.

El portaveu de CGT, Carlos Navarro, ha explicat a EL PERIÓDICO que durant les reunions de mediació a la seu de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies que van començar divendres passat s’han aconseguit «grans avenços», com l’equiparació salarial a l’alça. D’aquesta manera, els  treballadors contractats per empreses diferents al llarg d’aquests anys –l’UTE Pedalem Barcelona gestiona el servei des del gener–, però exercint les mateixes funcions cobraran el mateix. Així mateix, el representant de la CGT assegura que també han arribat a un acord per apujar els salaris uns 850 euros anuals en cinc anys i la cobertura fins al 100% del salari de les baixes per accident laboral, hospitalització i intervenció quirúrgica.

Durant la mediació, en la qual no han participat representants de l’Ajuntament o de la seva empresa pública Barcelona Serveis Municipals (BSM), sindicats i empresa han acordat també passar a plantilla mitja dotzena de treballadors que feia més de sis mesos que estaven amb contractes temporals, augmentar el plus per nocturnitat i rebaixar de 40 a 39 les hores setmanals (37 el juliol i l’agost). En les pròximes reunions, CGT confia aconseguir altres millores i unificar els dos convenis existents. 

A l’espera de les votacions en assemblea dels treballadors, la vaga queda suspesa però no desconvocada i Bicing ha informat en el seu compte de Twitter que el servei de reposició i manteniment de bicis funcionarà demà amb normalitat:

12 anys de reivindicacions

Notícies relacionades

CGT i Cobas van convocar una vaga indefinida en el Bicing de Barcelona i concentracions cada matí a les 10.30 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona la setmana passada. Els sindicats denunciaven en un comunicat que la nova empresa que gestiona el servei de bicicletes públiques, l’UTE formada per les empreses Cespa i PBSC, continua sense solucionar reivindicacions que «la plantilla arrossega des dels inicis de l’activitat, ja fa 12 anys».

«La gestió és per 10 anys i l’ajuntament els aporta un import de 15 milions d’euros cada any. En total, 150 milions d’euros», afirmava el sindicat CGT en el seu comunicat. Aquests contractes milionaris, afegia el comunicat, no han repercutit en els treballadors, que segueixen «en la mateixa situació de misèria», assegurava. El Bicing ocupa 150 persones.

Temes:

Bicing