Conflicte laboral

Vaga indefinida al Bicing de Barcelona des del 8 d'octubre

Els sindicats CGT i Cobas, que ostenten el total del comitè d'empresa, reclamen millores salarials per als treballadors

zentauroepp47618027 bicing190403182558

zentauroepp47618027 bicing190403182558

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

La CGT i Cobas han convocat una vaga indefinida al Bicing de Barcelona des del 8 d’octubre i concentracions cada matí a les 10.30 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, ha informat aquest dimecres la CGT en un comunicat.

Els dos sindicats, que ostenten el total del comitè d’empresa, han assegurat que la decisió ha sigut recolzada per les assemblees de treballadors.

Han detallat que les reclamacions laborals són salaris «justos», ja que moltes categories estan pels 1.000 euros; condicions laborals dignes i un sol conveni per a tota la plantilla.

Així mateix, demanen que l’empresa complementi fins al 100% del salari les baixes per accident laboral, hospitalització i intervenció quirúrgica i passar a fixos els qui faci sis mesos que són a l’empresa.

Nova gestió

També reclamen augmentar els plus de nocturnitat i caps de setmana, i complir la Llei de prevenció i organització del treball, respectant el codi de circulació.

Notícies relacionades

El gener del 2019 va entrar a gestionar el Bicing de Barcelona l’empresa UTE Pedalem Barcelona –format per Cespa, filial de Ferrovial, i PBSC del Canadà– i la plantilla és d’uns 150 treballadors.

«Responsabilitzem l’Ajuntament de Barcelona per la seva falta de diàleg amb els treballadors de les empreses subcontractades i la necessitat que les licitacions garanteixin condicions dignes, i per a això han de conèixer i parlar amb els treballadors abans de publicar les licitacions i no només amb les empreses», han dit.

Temes:

Bicing Vagues