indignació veïnal

Més de 2.000 persones protesten per la inseguretat al barri del Besòs

Els manifestants recorren la rambla Prim amb pancartes i fent sonar cassoles

whatsapp-video-2019-10-05-at-171935 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Més de 2.000 persones es manifesten aquest dissabte a la rambla Prim de Barcelona per protestar contra la inseguretat al Besòs i el Maresme i també a la Verneda. Sota el lema ‘Per un barri digne’, els assistents han recorregut l’avinguda fent sonar xiulets i cassoles, una pràctica que han fet periòdicament  els últims mesos per reclamar les autoritats que intervinguin en l’assumpte atès l’augment de casos d’incivisme que s’han registrat a la zona.

Notícies relacionades

La marxa ha començat al número 44 de la rambla Prim, ha recorregut aquest carrer fins a arribar al parc del Fòrum, passant per davant de la Conselleria d’Afers Socials, i després ha donat la volta per dirigir-se al mateix punt d’inici.  «Hem de fer que se’ns senti, tenim dret a un barri digne on poder viure sense por», diuen els fulls volants que han repartit per cridar a la manifestació.

La manifestació compta amb el suport d’organitzacions veïnals com ara Zona Fòrum, un dels col·lectius que ha encapçalat les crítiques contra la hipotètica instal·lació d’un centre per a menes al costat de la torre Telefónica. També han recolzat la marxa altres associacions o plataformes com Tsunami Veïnal.

Manifestació al barri del Besòs i el Maresme contra la inseguretat. / BEATRIZ PÉREZ