Nova prova anual per a barcos de vela

La Golden Cup recupera una regata en mar obert per a Barcelona

30 velers uniran la ciutat amb l'illa de Sa Dragonera en viatge d'anada i tornada

Les embarcacions sortiran de davant de l'Hotel Vela divendres 20 de setembre

zentauroepp49890177 bar estrella damm190916175209

zentauroepp49890177 bar estrella damm190916175209 / JESUS DYA EZ DYMAGES

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Barcelona tornarà a inflar les veles per llançar-se a mar obert. Divendres 20 de setembre un total de 30 velers competiran en la Golden Cup Barcelona que unirà en viatge d’anada i tornada aquesta ciutat amb l’illa mallorquina de Sa Dragonera, en un periple de 222 milles nàutiques. Es tracta de la primera regata ‘off shore’ (navegació fora de la línia de costa) que parteix de Barcelona des que fa gairebé cinc anys va deixar de realitzar-se la famosíssima Barcelona World Race.

Fonts de l’organització destaquen que aquesta nova prova, que té la vocació de repetir-se cada any, ofereix un gran rigor tècnic ja que els regatistes hauran de virar Sa Dragonera deixant-la per estribord i travessar el complicat pas de Freu de Sant Telm. Afegeixen que un desafiament afegit suposa, si les condicions meteorològiques són bones, que el pas per aquest ’freu’ es farà de nit.

Ciutat de la vela

La Golden Cup, que posa de nou Barcelona en el centre de la navegació d’altura, ha atret ’skippers’ (patrons) de diverses nacionalitats. Destaquen, a més de nombrosos armadors espanyols, el veler belga ’Diabolic’ de Glen de Brouwe, el rus ’Yrcus’ d’Ievgen Bazeliev, el ’Lazy Dog’ del danès Jasper Larsen i el ’Don’t Ask’ de l’italià Alberto Fucale, entre d’altres.

Entre els navegants espanyols destaquen el mallorquí Amador Magraner, amb l’’America Girl, i Joel Brosa, amb el ‘Sa Sal’, que competiran en solitari. Important és també la presència de l’àmplia flota d’A2 amb armadors com Tito Moure, amb el ’X Merit’; Pere Roquet, amb el ’Marjuin’; Diego de las Heras Ubieta, amb el ’Grop’; els valencians Alberto de Castro, amb el ’Bruixot’, i Raúl Armero, amb el ’Balu’, i el navegant oceànic Guillermo Altadill, amb el ’Geseme’.

Recuperar l’’offshore’

L’organització de la Golden Cup també destaca les embarcacions que competeixen amb tripulació completa, especialment els equips liderats pels regatistes Pep Soldevila, de l’’És Tes Unno’; José Martín, del ’Nirvana’; Marc Bellés, de l’’Spina’; Óscar Chaves, del ’Hydra’; Jordi Brufau, del ’Blue Rocket’; Guillermo Aloirda, amb el ’Duixant’, i Ramon Badia, amb l’’Embolic’.

Notícies relacionades

L’itinerari de la regata –que compta amb la col·laboració de Marina Vela Barcelona, Salvament Marítim, la Federació Catalana de Vela, la Reial Federació Espanyola de Vela i el Club Nàutic Andratx– sortirà de davant de l’Hotel W (més conegut com a Hotel Vela) per enfilar cap a la boia del Besòs, que els participants deixaran a estribord per anar fins a Sa Dragonera. Una vegada virada aquesta les embarcacions hauran de posar proa de nou fins a la boia del Besòs i enfilar la meta. En total seran 222 milles nàutiques.

«Amb la Golden Cup recuperem per a Barcelona la filosofia de les grans regates d’altura o ‘offshore’, que tenen per objectiu virar una illa en mar obert, amb sortida i arribada a una mateixa zona, en aquest cas Barcelona».

Temes:

Balears