URGENT

Els Mossos investiguen la violació a una noia que tornava de les festes de Gràcia

L'agressió sexual es va produir a les 6.00 hores de la matinada de diumenge passat al districte d'Horta

La plataforma @feministas_vdg convoca una manifestació de protesta a la plaça de la Vila de Gràcia

gracia1

gracia1
gracia

/

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra investiguen la violació a una noia, segons confirmen fonts policials. La dona, major d’edat, va ser víctima de l’agressió sexual al barri d’Horta, quan tornava al seu domicili després d’haver anat a les festes de Gràcia, durant la matinada de diumenge.

Els fets van tenir lloc mentre la víctima es dirigia al barri de Vallcarca, cap a les sis del matí. La dona no ho va relatar al punt lila que havia instal·lat l’ajuntament, ja que l’agressió es va produir fora de l’entorn festiu. No obstant, va interposar una denúncia als Mossos.

La plataforma Dones Feministes de Gràcia ha convocat una manifestació de protesta a la plaça de la Vila de Gràcia aquest dimarts a les 18.30 hores

Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona ja ha aplicat el seu protocol intern davant els feminicidis i agressions sexuals. Han col·locat un llaç al balcó municipal i membres del consistori participaran en la concentració d’aquesta tarda, a més de llegir un manifest conjunt.

Notícies relacionades

A Catalunya, aquest primer semestre del 2019, s’han denunciat un 7,75% més d’agressions sexuals que en el mateix període de l’any passat.  A Barcelona, en canvi, les violacions han baixat en un 14%, segons les dades recollides pels Mossos a les diferents comissaries de la ciutat.

Quant als abusos sexuals, que el Codi Penal distingeix de les agressions perquè aquests no es duen a terme amb violència o intimidació, han augmentat un 19,7% a Catalunya entre els mesos de gener i juny en comparació amb el 2018. A Barcelona els abusos han augmentat en la mateixa proporció, un 20,8%.

Temes:

Violacions