L'ambaixador de l'Afganistan pateix un robatori violent a Barcelona

Ahir diumenge, de 21.00 a 22.00 hores, hi va haver dos robatoris violents més contra turistes

Una dona de 91 anys va resultar ferida després de l'estrebada de lladre i el client d'un hotel va ser assaltat amb una clau d'ofegament 'mata lleó'

49489140 601

49489140 601

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

L’ambaixador de l’Afganistan a Espanya, resident a Madrid, va patir aquest diumenge a la nit un robatori violent a Barcelona. El diplomàtic va ser envoltat a la Via Laietana per un grup de joves que el van tirar a terra per prendre-li un rellotge de luxe. Els fets van tenir lloc a les 21.40 hores. 

L’ambaixador, que va denunciar el robatori violent a la comissaria de Ciutat Vella, va patir lesions a un peu. El rellotge que li van sostreure està valorat en 17.000 euros, un aparell de la marca Bulgary. Els Mossos d’Esquadra intenten localitzar els autors del robatori.

Aquest no és el primer robatori violent que pateix una autoritat estrangera a Barcelona. Hyewon Kim, una alt càrrec del Govern de la República de Corea del Sud, va morir com a conseqüència de les ferides que va tenir després d’haver patit l’estrebada d’un lladre a la zona de Diagonal Mar de Barcelona. L’agressor, que va actuar des d’una motocicleta, va sorprendre la representant coreana per l’esquena, li va agafar la bossa i va accelerar. La dona va perdre l’equilibri i es va colpejar el cap contra el terra.

Hora negra

Entre les nou i les deu de la nit d’ahir diumenge hi va haver almenys dos robatoris violents més comesos per bandes de lladres contra turistes, a més del que va patir el diplomàtic afganès. Tots tres al districte de Ciutat Vella. 

Una turista francesa de 91 anys va resultar ferida al ser tombada per un altre grup de lladres que li van robar la cadena que duia penjada al coll d’una forta estrebada. La dona ha passat la nit en observació, ingressada a l’hospital, i, segons fonts policials, presentarà una denúncia contra els agressors quan es recuperi. 

Poc abans de les deu, tal com va avançar la Cadena Ser i ha confirmat aquest diari, el client d’un hotel va patir l’assetjament d’un grup de lladres que el van abordar amb la clau del 'mata lleó'. Es tracta d’una tècnica que consisteix a acostar-se a la víctima per l’esquena i escanyar-la fins que perd el coneixement. 

Com va passar divendres passat, al carrer de Tamarit, aquesta víctima va poder recuperar-se després de l’ofegament. No obstant, es tracta d’una clau que posa en risc greument la integritat de les víctimes i que consisteix a pressionar el coll amb tal força que s’interromp el flux respiratori i sanguini fins que es perd la consciència, instant que els agressors aprofiten per desvalisar la persona. Aquest tercer atac va tenir lloc al carrer d’Avinyó. El turista va recuperar poc després la cartera tot i que no els diners que guardava en el seu interior. 

Deu detinguts aquest cap de setmana

Notícies relacionades

Durant el cap de setmana passat, els Mossos i la Guàrdia Urbana van arrestar 10 joves, entre ells, dos menors d’edat, per quatre robatoris amb violència perpetrats dissabte en diferents punts de Barcelona. Els assaltants es van emportar cadenes d’or i roba de les seves víctimes.

Segons va detallar ahir la policia catalana a través d’un comunicat, cinc dels presumptes atacants van ser arrestats a primera hora del matí en el marc del dispositiu de prevenció de robatoris a la zona de lleure del front marítim. Cinc més van ser interceptats per agents dels Mossos a la zona del Raval. En dues de les detencions va intervenir també la Guàrdia Urbana.