COP AL PLA COLAU

El TSJC anul·la el Peuat de Barcelona per inexistència d'avaluació econòmica i financera

Les sentències anteriors anul·laven exclusivament l'article 15.4 del Peuat, que regulava limitacions en establiments ja existents

gruas-para-construccion-viviendas-barcelona-1472230657168

gruas-para-construccion-viviendas-barcelona-1472230657168 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat íntegrament el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (Peuat) de BarcelonaPeuat al·legant inexistència d’avaluació econòmica i financera de les actuacions a desenvolupar en execució del plantejament.

La resolució del recurs contenciós d’una cadena hotelera defensada pel despatx d’advocats Cuatrecasas se suma a sentències anteriors que anul·laven exclusivament l’article 15.4 del Peuat, que regulava limitacions en establiments ja existents.

Aquest article del Peuat estableix l’obligació de reduir en un 20% les places hoteleres disponibles en el cas que es realitzi una gran reforma a l’establiment, la qual cosa va motivar la presentació de diversos recursos per part del sector hoteler.

Anul·lat íntegrament

Aquesta nova sentència va més enllà, anul·lant íntegrament el Peuat, la qual cosa obre la possibilitat que es presentin nous projectes a Barcelona per a la implantació d’establiments turístics, en una normativa que ha sigut molt criticada pel sector des de la seva aprovació per creuen que "restringia" l’obertura de negocis.

En aquest sentit, el jutge assegura que el Peuat requereix –contemplant sempre el cas concret que es tracti– una avaluació econòmica "lògica i ponderada de les actuacions a desenvolupar sense necessitat de procedir a l’especificació de les concretes indemnitzacions".

Notícies relacionades

El Gremi d’Hotels de Barcelona ja va informar la tarda d’aquest dimecres que el TSJC havia anul·lat "en la seva integritat" el Peuat, una decisió que ha celebrat perquè assegura que avala algunes de les reclamacions que feia l’entitat, com la preservació de l’"excel·lència" dels hotels de la ciutat.

Per al Gremi d’Hotels de Barcelona, la resolució d’aquestes sentències marquen el camí que haurà de seguir "el necessari replantejament" de l’actual Peuat per part del Govern municipal, segons ells.