22 assalts

Detinguts tres lladres de botigues de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona)

Els Mossos han pogut identificar els autors dels robatoris gràcies a les imatges registrades als establiments

video 3507637 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han identificat tres homes georgians de 30, 26 i 25 anys com a presumptes autors de 22 robatoris amb força en diversos establiments del districte.

Els robatoris van començar a partir del desembre del 2018 i tenien molts elements coincidents. Tots tenien lloc en una zona delimitada del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Els agents van comprovar que els autors sempre realitzaven els robatoris seguint un mateix mètode: escollien els establiments per realitzar el robatori entre aquells que tenien una persiana mecànica orientada al carrer i una porta de vidre corredissa. Gairebé no utilitzaven eines per forçar els accessos i entraven a l’interior en dues fases per evitar que els agafessin. Primerament els lladres forçaven els motors elèctrics de les portes aixecant manualment la persiana uns 30 cm i marxaven del lloc. Passat un temps prudencial tornaven a l’establiment i un dels autors accedia a l’interior mentre els altres dos realitzaven tasques de vigilància a l’exterior.

Diners en metàl·lic

L’objectiu principal dels assaltants era la caixa enregistradora. En total van arribar a sostreure més de 9.000 euros en efectiu a més de diversos objectes, portàtils i mòbils. Actuaven en tota mena de locals, des de botigues de roba, en restaurants, clíniques d’estètica, perruqueries, fleques, farmàcies i llibreries.

Notícies relacionades

 

En la majoria dels robatoris les imatges registrades per les càmeres de seguretat a l’interior dels establiments han sigut clau per a la identificació dels autors, així com les empremtes localitzades i la relació dels fets pel seu ‘modus operandi’ han permès als agents resoldre els 22 casos.