En tres contenidors

Intervingudes cinc tones de cocaïna al Port de Barcelona

Detinguts sis treballadors lligats i relacionats amb empreses que treballen a les instal·lacions

livorno-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional i funcionaris de l’Agència Tributària han confiscat més de 5.000 quilos de cocaïna allotjats en tres contenidors al port de Barcelona. Amb aquesta operació es dona per desarticulada una organització formada per sis persones, totes elles treballadors lligats i relacionats amb empreses que treballen al port. S’han fet set registres i s’han intervingut prop de 28.000 euros en efectiu, sis vehicles, telèfons mòbils encriptats i material informàtic.

L’operació Livorno es va iniciar el gener passat gràcies a la col·laboració internacional amb autoritats italianes i colombianes que van informar de l’existència de contenidors amb destí al port de Barcelona que podrien portar estupefaent entre la seva càrrega. A la seva arribada al port de Barcelona els investigadors van comprovar aquest fet i es van apoderar de dos contenidors, el primer amb 643 quilograms de cocaïna i el segon amb 2.443 quilograms.

Treballadors del port

Després d’aquesta aprehensió els investigadors van procedir a la detenció d’un espanyol. Després d’això, les investigacions realitzades van permetre interceptar un tercer contenidor en una de les terminals portuàries de Barcelona, amb més de 2.000 quilos de cocaïnaDos informàtics de la mateixa terminal col·locaven els contenidors en llocs de fàcil accés per a la seva retirada del recinte portuari.

Notícies relacionades

La novetat utilitzada per la mateixa organització consistia a utilitzar els dos informàtics que treballaven a la terminal portuària per col·locar els contenidors carregats en zones amb menors mesures de seguretat i a les quals accedien membres del grup investigat, tots ells treballadors lligats amb el transport al recinte del Port de Barcelona i el control d’accessos a una terminal portuària.

En la investigació, que ha conclòs amb sis arrestats, s’ha intervingut molta documentació relacionada amb aquests fets, terminals mòbils encriptats, suports informàtics per al seu estudi, sis vehicles, així com prop de 28.000 euros.