CITA AMB LES URNES

L'enquesta prohibida de les eleccions municipals a Barcelona: últim sondeig

'El Periòdic d'Andorra' publica aquest dissabte l'últim 'tracking' diari sobre els comicis municipals del 26 de maig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

'El Periòdic d’Andorra' publica aquest dissabte la cinquena i última entrega de l’enquesta prohibida de les eleccions municipals a Barcelona del 26 de maig del 2019. El rotatiu ha anat actualitzant des de dimarts passat les dades cada dia per conèixer l’evolució dels vots i els regidors en l’ajuntament, on la pugna per l’alcaldia es presenta molt disputada entre l’actual alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall.

Com en anteriors conteses electorals –les generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015 a Barcelona, les generals del 2015 i el 2016, i les catalanes del 2017–, 'El Periòdic d’Andorra' ha ofert als electors un 'tracking' diari encarregat al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) sobre les expectatives electorals. La llei electoral espanyola prohibeix la difusió d’estudis d’opinió durant els cinc dies previs a la cita amb les urnes, des de la mitjanit de dimarts.

■ Segueix les últimes notícies de les eleccions municipals, europees i autonòmiques en directe

Notícies relacionades

Aquesta paradoxal situació és responsabilitat exclusiva dels partits polítics amb representació al Congrés quan el 2011 es va reformar la llei electoral i van renunciar a adaptar-la a la nova realitat digital, mantenint el veto a publicar i difondre sondejos electorals des de cinc dies abans dels comicis. Així mateix, la incapacitat dels partits catalans de consensuar en gairebé quatre dècades una llei electoral pròpia ha contribuït a perpetuar aquest absurd veto.

No obstant, tant els partits (que estan finançats amb diners públics) com empreses encarreguen aquests 'trackings' per conèixer les tendències de l’última setmana de campanya, unes tendències que poden ser decisives per decantar la balança a les urnes. Amb el sondeig diari d’'El Periòdic d’Andorra' es corregeix aquesta situació i els ciutadans accedeixen a la mateixa informació que manegen les elits.

  • Segueix tota l’actualitat política al canal de Telegram d’EL PERIÓDICO

imagen-encuesta-andorra 2 cat

imagen-encuesta-andorra 2 cat