CITA AMB LES URNES

Enquesta d'última hora de les eleccions municipals a Barcelona: Empat entre Maragall i Colau

El PP desapareixeria a l'ajuntament, en el qual podria entrar la candidatura de Graupera

El GESOP oferirà els resultats d'uns 'trackings' diaris elaborats durant l'última setmana de campanya

sondeo-elecciones-municipales-2000h

sondeo-elecciones-municipales-2000h

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ERC i Barcelona en Comú podrien empatar a regidors en les eleccions municipals. L’enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO i Betevé pronostica un empat a 10-11 edils entre Ernest Maragall i Ada Colau, cosa que anticipa un escrutini d’autèntic infart. El candidat republicà hauria obtingut el 22,5% dels sufragis i l’actual alcaldessa, el 22%. El sondeig deixa oberta la possibilitat d’una majoria independentista al nou ajuntament.

El PSC de Jaume Collboni es quedaria en tercera posició amb el 16% de les paperetes i 7-8 regidors. La quarta plaça se la disputen Junts per Catalunya i la candidatura de Manuel Valls, que recolza Ciutadans, que empaten a 5-6 regidors. Els neoconvergents, amb Joaquim Forn com a cap de llista i Elsa Artadi com a alcaldable ‘de facto’, aconseguirien el 12,4% dels vots, mentre que l’ex primer ministre francès es quedaria amb l’11,9%.

Notícies relacionades

El PPC de Josep Bou desapareixeria del consistori, en què es podria quedar la CUP d’Anna Saliente (0-2 regidors) i entrar una nova força: Barcelona és Capital, la llista de Jordi Graupera (0-2 edils). Aquestes dues formacions independentistes se situarien en el 4,5% dels vots, quan la barrera mínima per obtenir representació és del 5%.

Aquest sondeig, que ha sigut elaborat a partir de 'trackings' fets diàriament a través de trucades durant tota l’última setmana de campanya, inclòs avui mateix, obriria la porta a una majoria independentista a l’Ajuntament de Barcelona si es tenen en compte les forquilles més altes de cada força.