EN UNA CAFETERIA

Assassinada una menor en un bar de l'Eixample de Barcelona

La Guàrdia Urbana ha arrestat al Raval el propietari de la cafeteria de l'avinguda Mistral

La víctima, de 17 anys, es trobava en companyia del seu nòvio quan va ser atacada pel presumpte homicida

bar-sant-antoni-editado / periodico

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

L’assassinatd’una noia de 17 anys a l’interior d’una cafeteria de l’Eixample de Barcelona, ocorregut aquest dimarts a les 15.30 hores, no és fàcil d’explicar. La menor es trobava passejant davant aquest local, ubicat en el número 69 de l’avinguda Mistral, en companyia del seu nòvio, tres anys més gran que ella. Pel que sembla, la parella discutia i ella ha entrat al bar. Instants després, el jove ha començat a cridar i a demanar auxili perquè havien atacat la seva nòvia. El propietari de la cafeteria, un home d’origen marroquí i de 32 anys, ha sortit del bar, muntat en una bicicleta, i ha fugit. Ha sigut arrestat cap a les 16.00 hores per l’homicidi de la menor, de nacionalitat espanyola, al ser detingut ensangonat i en estat de xoc per una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

"Han fet mal a la meva nòvia"

El jove, parella de la víctima, ha entrat a les 15.30 hores, just després de la salvatge agressió, a la fleca situada a davant demanant a crits a les treballadores que truquessin a la policia. "Deia que li havien fet mal a la seva nòvia, que l’havien tancat a dins i que havia sentit crits", relatava aquesta tarda una de les dones. Les empleades del forn han calmat el jove com han pogut i han provat de fer-li entendre que havia de ser ell qui avisés la policia. 

Quan els primers agents dels Mossos d’Esquadra han acudit al lloc, han entrat al bar i han trobat la noia morta, estirada a terra. El seu cos presentava ferides d’arma blanca i, a falta de l’autòpsia que es practicarà al seu cadàver i permetrà confirmar la causa de la mort, els indicis són clars i apunten que va morir apunyalada. 

Apareix el presumpte assassí 

Malgrat que el relat del jove resultava difícil de creure, una trucada de la Guàrdia Urbana ha fet que la descripció de l’ocorregut cobrés una mica de sentit: al carrer d’Hospital del barri del Raval una patrulla de la policia municipal acabava d’arrestar un home de 32 anys, de trets magribins. Era l’amo de la cafeteria. Els Mossos han confirmat hores més tard que aquest home havia ingressat al calabós de la comissaria de les Corts com a sospitós d’assassinar la menor. 

L’avinguda Mistral era pràcticament buida a l’hora de dinar. Però el crim, comès a l’interior del local en ple dia, l’ha convertit per als vianants del centre de Barcelona en un formiguer. Els Mossos, la comissaria de l’Eixample dels quals es troba a pocs metres –a la plaça d’Espanya–, han acordonat la zona. La policia científica des de l’interior del bar han recollit mostres biològiques mentre els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) han interrogat testimonis que han presenciat alguna peça que ajudi a comprendre un puzle que, de moment, continua sense muntar del tot. Han parlat amb una antiga treballadora de la cafeteria.

Notícies relacionades

Segons aquesta dona, de nacionalitat xilena, la cafeteria ‘Bar 69’ és propietat de Farid i va obrir fa uns 3 o 4 mesos. Ella servia cafès i va ser acomiadada la setmana passada perquè el local va tancar. Altres veïns, no obstant, asseguren que han vist com la cafeteria obria i tancava les seves portes durant els últims dies sense mantenir cap horari comercial clar.

Farid, segons el seu entorn, és un home que es guanyava la vida fent d’amfitrió de turistes allotjats a Airbnb. Amb els diners guanyats llogant aquests departaments havia obert el bar. Fonts policials remarquen que no donen per tancada cap hipòtesi.